Autovisie
Autovisie Nieuws 26 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Eerste Eagle Spyder GT geproduceerd

De looks van de Speedster, de prestaties van de Low Drag GT, maar wel met een cabriokap. Die eis kreeg Eagle, de maker van gemoderniseerde Jaguar E-Types. Het resultaat is de Eagle Spyder GT. Nu is het eerste exemplaar afgerond, klaar voor zijn grote onthulling op het Concours of Elegance bij Windsor Castle.

Cabriokap

In februari toonde Eagle de eerste foto’s van de Spyder GT. De auto was toen nog niet geproduceerd en daarom waren de foto’s bewerkt met Photoshop. Nu is het eerste exemplaar afgerond en kunnen we de eerste échte foto’s van de auto bekijken. Deze Eagle Spyder GT is een van de maximaal zes exemplaren. Elk exemplaar wordt volledig naar wens samengesteld en de eerste klant heeft gekozen voor een lichtblauwe carrosserie en een donkerblauw dak en een donkerblauw interieur. De cabriokap is volledig zelf ontwikkeld door Eagle en voldoet aan alle moderne eisen. Een nieuwe kap maken was sowieso noodzakelijk, want de Eagle Spyder GT heeft een andere voorruit dan een standaard E-Type.

Low Drag GT

Voor de aandrijving zorgt een 4,7 liter zes-in-lijn die Eagle eerder in de Low Drag GT stopte. Net als in die auto levert het blok 350 pk en 488 Nm en is het gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Nul naar honderd moet hij in ongeveer vijf seconden kunnen doen, mede dankzij zijn leeggewicht van 1.040 kg. De topsnelheid ligt op 274 km/h. Het onderstel is ook volledig gemoderniseerd. Zo heeft hij instelbare dempers van Öhlins en komen de remmen van AP Racing.

Dan blijft alleen de prijs nog over. Eagle rekent 695.000 pond per Spyder GT, zo’n 815.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.