Autovisie
Autovisie Video 26 aug 2016

McLaren P1 LM gaat jagen op ‘Ring-record

Niet alleen Koenigsegg wil de tijd van de Porsche 918 Spyder verslaan, ook McLaren werpt zich nu in de strijd. Het wapen? De nieuwe McLaren P1 LM.

McLaren P1 LM - Lanzante - Autovisie.nl -6

Lanzante

McLaren was zelf in 2013 al bezig met testwerk op de Nürburgring. Het merk claimde destijds al een tijd van minder dan zeven minuten te hebben neergezet met de standaard P1. Drie jaar later gaat het nu alsnog gebeuren, maar dan niet helemaal door McLaren zelf. De McLaren P1 LM wordt namelijk ontwikkeld door Lanzante, het bedrijf dat in 1995 ook verantwoordelijk was voor de overwinning op Le Mans met de F1 GTR. Nu levert Lanzante kits om de P1 GTR straatlegaal te maken, maar produceren ze ook de nog extremere P1 LM. Die auto is de ultieme P1, met het vermogen van de GTR, maar dan op een lager gewicht en nog meer downforce.

LEES OOK: DE LEKKERSTE VOOR HET LAATST? DIT IS DE MCLAREN P1 LM!

Record

De ‘time to beat’ is 6 minuten en 57 seconden. Toch is het niet zeker of de snelle McLaren die tijd gaat halen, want in tegenstelling tot Porsche gaat Lanzante niet rit na rit na rit doen om de tijd te klokken. Daar heeft het bedrijf niet het budget voor. Het testwerk op de Nürburgring is meer bedoeld voor de ideale afstelling van de auto te vinden, dan om echt een tijd neer te zetten. Als het regent of er is veel verkeer, dan is een recordtijd al niet meer haalbaar. Ook wil Lanzante niet dat het mis gaat, want dat zou de productie van de auto vertragen. Eerder ging de Koenigsegg One:1 namelijk van de baan af tijdens voorbereidingen voor een recordpoging.

Goodwood

De McLaren P1 LM kwam voor het eerst in actie tijdens het Goodwood Festival of Speed. Daar pakte de auto wel het record voor straatlegale auto’s op de bekende heuvelklim. De video daarvan kun je hieronder bekijken.