Autovisie
Autovisie Nieuws 31 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Eerste Bugatti Veyron met RWD een feit

De 1.001 pk sterke Bugatti Veyron is af fabriek een hypercar met vierwielaandrijving. Twee monteurs van royaltyexoticcars hebben er nu een achterwielaandrijver van gemaakt. En ja, dat is best uniek.

Eerste achterwielaangedreven Bugatti Veyron

Daarmee heeft royaltyexoticcars een primeur in handen, want het is de eerste achterwielaangedreven Bugatti Veyron ter wereld. Ze zijn diep in de techniek van de Veyron gedoken en hebben een manier gevonden om de aandrijving naar de voorwielen af te koppelen. Dat betekent dat nu alle 1.001 pk’s naar de achterwielen gaan. Een heel goed idee blijkt dat niet te zijn, want de achterwielen kunnen alle krachten maar lastig verwerken. Binnen no time is al het rubber opgerookt.

450 exemplaren

Van de Bugatti Veyron zijn in totaal 450 exemplaren gebouwd. De officiële naam van het model luidt Bugatti Veyron 16.4, waarbij het getal ‘16’ staat voor het aantal cilinders en het getal ‘4’ voor het aantal turbo’s. Achterin de Veyron ligt een W16-motor met een inhoud van 8,0-liter. Voor heel even had de Veyron de titel ‘snelste productieauto ter wereld’ in handen. De topsnelheid van de Veyron bedraagt 407 km/h.

Tien jaar

Een echt verkoopkanon was de Veyron niet. Bugatti had maar liefst 10 jaar en de nodige special editions nodig om alle 450 exemplaren te slijten. Begin 2015 verkocht Bugatti het laatste exemplaar die de toepasselijke naam La Finale kreeg. Bugatti heeft 300 exemplaren van de coupé en 150 open Veyrons (Grand Sport) geproduceerd. Van de Bugatti Veyron was ook een Super Sport-uitvoering leverbaar met 1.200 pk (topsnelheid 431 km/h). Daarnaast stond er een Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse in de prijslijst: de targaversie van de Veyron Super Sport. De opvolger van de Bugatti Veyron heet Chiron. De Franse autobouwer produceert van deze 1.500 pk sterke hypercar in totaal 500 exemplaren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.