Autovisie
Autovisie Nieuws 31 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Polestar 1 populair in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten blijkt tot dusver het grootste verkoopgebied van de nieuwe Polestar 1. Volgens Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer van Polestar, worden er nergens meer orders geplaatst voor de plug-in hybride sportcoupé als in de Verenigde Staten.

Polestar 1 USA 003

Belangrijke markt

“Noord-Amerika is een belangrijke markt voor ons nieuwe merk. Tot op heden hebben we fantastische feedback en interesse in onze Polestar 1 mogen ontvangen van Amerikaanse klanten”, zegt Ingenlath. “Tot op heden hebben bijna 200 klanten een aanbetaling gedaan in de Verenigde Staten – het grootste aantal van alle markten.”

600 pk

Polestar valt onder de Geely-groep en leunt sterk op Volvo-technologie. De Polestar 1 vormt het introductiemodel. Het is een sportcoupé met een plug-in hybride aandrijflijn. Het systeemvermogen komt uit op 600 pk met een koppel van 1.000 Nm. De elektrische range bedraagt ongeveer 150 kilometer. In Europa gaat de auto ongeveer 155.000 euro kosten, exclusief belastingen. Polestar gaat de auto ook via twee- en driejarige abonnementen aanbieden waarbij de gebruiker maandelijks een bedrag betaalt.

Meer Polestar

De Polestar 1 komt ook naar Nederland. Sterker nog: Nederland is naast Zweden, Noorwegen, Duitsland, China en de Verenigde Staten een van de introductielanden van Polestar. In speciale Polestar Spaces kunnen klanten hun auto samenstellen. Polestar werkt ook aan een Polestar 2: een compacte volledig elektrische sedan als tegenhanger van de Tesla Model 3. Deze komt in 2019. Een Polestar 3 – een elektro-SUV – staat in 2022 op stapel.

Polestar 1 USA 002

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.