Autovisie
Autovisie Nieuws 31 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Faraday Future produceert chassis eerste klantenauto FF 91

Volgens Tesla-tegenhanger Faraday Future loopt de ontwikkeling van de FF 91 op rolletjes. De productie van het eerste chassis voor een klant in de fabriek in Hanford (Californië) is een feit. Naar verwachting zal de levering nog voor de jaarwisselingen starten.

Eindontwikkeling

Faraday Future liet de FF 91 voor het eerst zien tijdens de 2017-editie van de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Sindsdien is het bedrijf druk geweest met de eindontwikkeling van de auto. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot.

faraday future ff 91 0077

Financiële problemen

Faraday Future zat lange tijd in financiële problemen. Het geld vloog letterlijk uit de kassa, terwijl er nauwelijks geld binnenkwam. Recente inspanningen om geld op te halen waren succesvol en dus kan Faraday Future weer met opgeheven hoofd naar de toekomst kijken. En hopelijk meer dan 64.000 mensen blij gaan maken met een FF 91, want zoveel orders heeft het bedrijf al binnengehaald voor de volledig elektrische crossover.

130 kWh

Faraday Future hoopt in de toekomst nog met een compactere elektrische SUV te komen. Toch zal het bedrijf eerst druk zijn met het bouwen van de FF 91. Deze SUV kan deels autonoom rijden en beschikt over een 130 kWh groot accupakket (LG Chem). Dit accupakket kan in 4,5 uur voor vijftig procent worden opgeladen via een thuislader (240 Volt).

1.050 pk

Het systeemvermogen van de 5,25 meter lange FF 91 – vier elektromotoren, één in elk wiel – komt uit op 1.050 pk met een koppel van 1.800 Nm. In ongeveer 2,5 seconden bereikt de FF 91 een snelheid van 100 km/h. De actieradius bedraagt 700 kilometer (NEDC).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.