Autovisie
Autovisie Nieuws 16 feb 2016

Eagle Spyder GT: Jaguar E-Type voor de 21ste eeuw

Het Engelse merk Eagle bouwt peperdure recreaties van de Jaguar E-Type. Zo zijn daar de Speedster, Low Drag GT en nu de bijna 900.000 euro (exclusief belastingen) kostende Spyder GT.

Eagle heeft de Spyder GT ontwikkeld omdat zijn Speedster-klanten (dat zijn er slechts vijf) klaagden over het ontbreken van een cabriokap. Onderhuids is de Spyder GT weliswaar gebaseerd op de aloude Jaguar E-Type, maar het gros van de onderdelen is gloednieuw. Klanten kunnen bijvoorbeeld zelf aangeven welke motor ze in hun Eagle wensen.

“Eagle bouwt niet meer dan zes Spyder GT’s à raison de 695.000 pond”

In het bovenstaande paarsblauwe exemplaar ligt een 4,7 liter zescilinder lijnmotor, die zijn vermogen van 350 pk via een handgeschakelde vijfbak en een aluminium sperdifferentieel aan de achterwielen doorgeeft. Van stilstand naar 100 km/h gaat in minder dan 5 seconden. De topsnelheid van de Spyder GT ligt op 274 km/h!

De 1040 kg wegende Eagle is verder uitgerust met instelbare dempers van Öhlins en remmen van AP Racing. De Spyder GT kan helemaal naar de wensen van de klant aangepast worden. Eagle is van plan niet meer dan zes Spyder GT’s te bouwen à raison de 695.000 pond (omgerekend zo’n 900.000 euro, exclusief belastingen).

Eagle Spyder GT

Eagle Low Drag GT

Eagle Speedster

Reageer op artikel:
Eagle Spyder GT: Jaguar E-Type voor de 21ste eeuw
Sluiten