Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 4 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Dus toch: Aston Martin vervangt ‘kersverse’ ceo

Tobias Moers, de voormalig directeur van Mercedes-AMG, heeft het twee jaar volgehouden als ceo van Aston Martin. De Duitser wordt nu alweer vervangen.

Dat is redelijk opmerkelijk, al ging het gerucht al langer dat Aston Martin van plan was zijn topman te vervangen. Begin dit jaar kwam naar buiten dat er twijfels waren rondom de ceo. Dat was allemaal het resultaat van tegenvallende cijfers én het vertrek van enkele prominente Aston-coryfeeën. Maar ook het veelvuldig uitstellen van de Valkyrie zorgde al geruime tijd voor problemen.

Moers wilde zelf ook weg

Volgens verschillende bronnen zou Moers ook niet kunnen opschieten met grote baas Lawrence Stroll en hebben beide heren andere plannen over de toekomst van het merk. De Duitser zou zodoende zelf ook graag vertrekken bij de fabrikant, maar dat wordt nergens bevestigd.

Tobias Moers Aston Martin
Tobias Moers

Eerder in 2022 kwam zodoende naar buiten dat men al gesprekken aan het voeren was over een mogelijke opvolger van Moers. Aston Martin zelf ontkende dat altijd, maar nu blijkt dat de autobouwer een nieuwe topman heeft gevonden.

LaFerrari

Het gaat om Amedeo Felisa, een grote naam binnen de autowereld. De Italiaan was baas bij Ferrari, van 2008 tot 2014. Hij neemt ex-Ferrari-technicus Roberto Fedeli mee. Hij was onder andere nauw betrokken bij één van de bekendste en begeerlijkste producten van de Italiaanse autobouwer: de LaFerrari. Fedeli wordt CTO bij Aston Martin.

Ferrari LaFerrari sjoerds weetjes 281

Fedeli werkte in het verleden ook voor BMW en was daar verantwoordelijk voor de i8 Roadster. De laatste jaren werkte hij voor Alfa Romeo en Maserati.

Toekomst Aston Martin

Nu moeten de Italianen dus aan de bak bij Aston Martin. De autobouwer meldt dat Felisa zich zal concentreren op het behalen van langdurige strategische en financiële doelstellingen. Hij moet de sportwagenfabrikant ook in de richting van elektrificatie sturen.

Aston Martin rijdt met stekker-V8 het jaar 2030 binnen

Eind april meldde Aston Martin nog dat in 2024 het eerste model met een stekkeraanlsuiting komt, te weten de Valhalla. Na 2030 levert de fabrikant enkel nog V8-motoren met zo’n stekkeraansluiting. Elektrische versies van de Vantage, DB11 en DBS verschijnen eerder al.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.