Autovisie
Autovisie Nieuws 27 apr 2022

Duik in de prijslijst: oranje auto’s!

Op Koningsdag is het wel zo leuk om bijpassend vervoer te hebben. Welke auto’s kan je bestellen in het oranje? We nemen deze keer eens een duik in heel veel prijslijsten en zetten ze op een rij.

In de jaren ’70 was oranje nog wel enigszins gangbaar als autokleur, maar het raakte ook al snel weer uit de mode. De laatste jaren maken felle autokleuren weer een voorzichtige comeback en soms zit zelfs oranje in het kleurenaanbod. Voor deze Koningsdag zetten we die oranje auto’s eens op een rij. Voor het gemak beperken wij ons overigens wel tot auto’s die op dit moment officieel nieuw in Nederland worden geleverd. Ook de personalisatieprogramma’s waarbij je de auto in iedere gewenste kleur kunt laten uitvoeren laten we even buiten beschouwing.

Alpine

We beginnen met de Alpine A110, die in iedere uitvoering leverbaar is in Orange Feu. Dan is er ook nog het Atelier-programma met extra kleuren. Daarmee heb je ook nog keuze uit Orange Sanguine. De tint Beige Cornaline zou je ook nog oranje kunnen noemen.

Aston Martin

Alle Aston Martin-modellen, met uitzondering van de Valkyrie, zijn leverbaar in het oranje. De kleur luistert naar de naam Cosmos Orange.

Audi

Audi begint zijn zakelijke imago steeds meer van zich af te schudden. Al hun modellen zijn tegenwoordig ook leverbaar in lekker felle kleuren en bij bijna alle modellen behoort ook oranje tot de mogelijkheden. Er zijn zelfs verschillende tinten. Koraaloranje is een mogelijkheid voor de e-tron en e-tron Sportback, de A3- en S3-modellen, de A4- en RS4-modellen, de A5- en S5-modellen, de A6- en RS6-modellen, de RS7 en de Q2 en SQ2.

Ook is er het fellere Gloedoranje, dat leverbaar is voor de sportievere modellen als de RS3-modellen, A5-, S5- en RS5-modellen, de TT-modellen en de R8-modellen. Een verhaal apart is de kleur Dragonorange, die exclusief is voorbehouden aan de Q8 en RS Q8. Via het kleur-naar-wensprogramma zijn ook bijna alle resterende Audi-modellen in het oranje te bestellen.

Bentley

Lekker overzichtelijk: alle Bentley-modellen zijn leverbaar in de kleur Orange Flame.

BMW

BMW heeft de kleur Sunset Orange in het aanbod, leverbaar voor de 2 Serie Gran Coupé, 2 Serie Gran Tourer, 3 Serie Sedan, 4 Serie (alle carrosserievarianten en i4-modellen), BMW 8 Serie (alle carrosserievarianten), X1 en X2.

Citroën

Strikt genomen levert Citroën geen oranje auto’s, maar met de juiste lichtval kan Camel Brown voor ‘donker oranje’ doorgaan. De kleur is alleen leverbaar voor de C4-modellen.

Dacia

Bij Dacia zijn de Sandero en Duster leverbaar in oranje. Bij de Sandero gaat het om de kleur Orange Atacama, vooral bekend van de Stepway-uitvoering. De Dacia Duster gaat met de tint Orange Arizona nog opvallender te werk.

Fiat

Bij Fiat zijn de 500 en Panda leverbaar in de kleur Arancia Sicilia. De Fiat Tipo-modellen zijn er ook in het oranje, maar dan de wat luxere tint Arancia Paprika.

Ford

Bij Mustang is de kleur oranje alleen weggelegd voor de Mustang-modellen. De Mustang Mach-e en de ‘gewone’ Mustang zijn als enige leverbaar in Cyber Orange. Hoewel, als je een Ford Transit Custom uitkiest dan is het wat donkerdere Orange Glow ook een van de af fabriekskleuren.

Jaguar

De Britten bieden keuze uit twee oranje tinten: het wat donkerdere Sanguinello Orange en het lichtere Atacama Orange. Beide kleuren zijn alleen leverbaar voor de F-Pace en F-Type.

Kia

Dit Koreaanse merk staat al jaren hoog in de Nederlandse verkooplijstjes en lijkt dat de vieren met de introductie van een Hollandse kleur: Orange Fusion. Deze oranje tint is sinds een tijdje leverbaar voor alle Ceed-modellen en de nieuwe Sportage.

Land Rover

De kleur Sanguinello Orange, die we hiervoor ook al bij Jaguar zagen, is eveneens leverbaar voor de gehele Range Rover-familie.

Mercedes-AMG

Wil je een oranje auto met ster in de grille, dan moet je bij Mercedes-AMG zijn. Daar is de keuze echter niet reuze, want alleen de GT 4-Door Coupé is leverbaar in een oranjeachtige tint. De kleur luistert om precies te zijn naar de naam Copperoranje Magno. Écht oranje is het echter ook weer niet wat ons betreft.

Opel

Oranje boven bij Opel! Oké, alleen de Corsa is leverbaar in oranje (Orange Fizz), maar dat is wel mooi de standaardkleur! Iedere andere kleurkeuze kost minstens 199 euro extra.

Peugeot

Bij de Franse concerngenoten een vergelijkbaar verhaal. Hier is het echter niet de 208, maar de 2008 die standaard in oranje wordt geleverd. De tint luistert naar de naam Orange Fusion en ook hier kost iedere andere kleur extra geld.

Porsche

Porsche is een kleurrijk merk. Als je naar de optielijsten kijkt is het bijna een wonder dat er ook zwarte en grijze exemplaren worden verkocht. Met uitzondering van de Taycan en Cayenne zijn alle modellen af fabriek ook leverbaar in oranje: Lava Orange voor de 718- en 911-modellen en Papaya voor de Panamera en Macan.

Renault

Bij Renault zijn de Zoe, Clio en Arkana leverbaar in de tint Orange Valencia, al heb je daar bij die laatste wel de R.S. Line voor nodig.

Skoda

Bij Skoda tellen we drie oranje modellen: de Fabia, Kamiq en Karok zijn alle drie leverbaar in de kleur Phoenix Orange.

Suzuki

Ook bij Suzuki driemaal oranje. Bij de Ignis en de Swift gaat het om de kleur Flame Orange. Bij de Swift wordt die kleur altijd gecombineerd met een zwart dak, bij de Ignis is dat optioneel. Ook de nieuwe S-Cross is leverbaar in een soort van oranje kleur, al noemt men die Canyon Brown Pearl. Het is een soort donker oranje.

Toyota

Het merk van de hybrides levert één oranje auto: de Yaris in Fusion Orange metallic. Optioneel is de Hollandse kleur ook hier te combineren met een zwart dak.

Volkswagen

De lijst wordt afgesloten door Volkswagen, waar zowel de T-Roc als de nieuwe Multivan zijn te bestellen in Energetic Orange. Bij de luxere Multivan-modellen is kleur ook leverbaar als een two-tone oranje-witte carrosserie.

Je ziet het: veel meer auto’s dan je dacht zijn leverbaar in onze nationale kleur. Zijn we toch nog een oranje auto vergeten? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duik in de prijslijst: oranje auto’s!
Sluiten