Autovisie
Autovisie Nieuws 12 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: McLaren Artura, hoe duur zijn de opties?

De McLaren Artura – de eerste in serie gebouwde plug-in hybridesportwagen van McLaren – mag de Nederlandse showroom verlaten voor 235.500 euro. Punt is alleen dat geen enkele Artura standaard de weg op gaat. Extra’s zijn er in overvloed. Maar hoe duur zijn die opties? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Handige Trim-levels voor Artura

McLaren houdt het samenstellen van een Artura voor de klant zo overzichtelijk mogelijk. Zo zijn er door McLaren vooraf al samengestelde Trim-levels, te weten Performance, TechLux en Vision. Al die ‘pakketten’ hebben een prijskaartje van 7.890 euro. Feitelijk bestaan al die pakketten uit nappa lederen bekleding, contrasterende stiksels en sfeerverlichting voor het interieur. Het verschil zit hem vooral in beschikbare kleuren en afwerkingsmaterialen voor het interieur. Aan de buitenkant van de McLaren Artura verandert er niets.

Option Packs

Dan zijn er ook nog Option Packs, een bundeling van diverse opties. De duurste is het Technology Pack met een prijskaartje van 7.630 euro. Dit pakket bestaat uit Full Adaptive LED Headlights Plus met Auto High Beam Assist, een Bowers & Wilkins 12-Speaker Audio System, Road Sign Recognition, Intelligent Adaptive Cruise Control, 360 Degree Park Assist en Lane Departure Warning.

Het Black Pack kost je 3.240 euro en voor het Gloss Black Interior Finish Pack ben je 1.290 euro lichter. Natuurlijk is een McLaren altijd tot in de kleinste details te personaliseren. We gaan je daarom niet lastigvallen met het kleurenpalet van de Artura, evenmin met de mogelijke wielen. De variaties in afwerking zijn namelijk te groot.

Prijzen van de reguliere Artura-opties

We nemen je wel mee in alle kosten, want de reguliere opties zijn niet goedkoop. We zetten de belangrijkste extra’s even onder elkaar:

Sportuitlaatsysteem: 4.070 euro
Elite Paint: 4.070 euro
Enginecover in titanium: 620 euro
ClubSport Seats met verstelmogelijkheid: 670 euro
Stuurwiel met alcantara: 720 euro
Vloermattenset met McLaren-logo: 470 euro
10-spaaks Superlight lichtmetalen wielen: 5.700 euro
Wielafwerking in Titanium Liquid Metal: 2.090 euro
Pirelli P Zero Corsa-banden: 1.330 euro
Remklauwen in een andere kleur: 1.680 euro
McLaren Track Telemetry (MTT) met laptimer en camera’s: 2.800 euro
Voertuig Tracking System: 930 euro
Autohoes: 650 euro

MSO: McLaren Special Operations

Nog even ter verduidelijking: dit zijn nog de reguliere opties voor de Artura. McLaren heeft ook nog een uitgebreide MSO-optielijst voor de Artura. MSO staat voor McLaren Special Operations, de naam van de personaliseringsafdeling van de Britse sportautoproducent. Op de MSO-optielijst staan wel wat hogere bedragen. Kijk maar even mee:

Opties MSO voor McLaren Artura:

Carbon Fibre Interior Pack: 4.890 euro
Defined Paint: 8.660 euro
Door Mirror Casings – Gloss Carbon Fibre: 2.950 euro
Front Fender Louvres – Gloss Carbon Fibre: 4.330 euro
Extended Sill Finishers – Satin Carbon Fibre: 4.610 euro
Harness Bar: 6.470 euro
6-Point Harness: 1.630 euro
Coloured Seatbelts: 380 euro
Exterior Paint With Satin Finish: 23.160 euro
Bespoke Interior Trim – Premium Leather: 16.640 euro

50.000 euro aan opties

En ga zo maar door. Dit is nog maar een aantal MSO-opties voor de McLaren Artura. Je hebt nu in ieder geval wel inzicht gekregen in wat McLaren in rekening brengt om de Artura helemaal op smaak te brengen. Met een beetje fantasie moet je al snel meer dan 50.000 euro extra betalen om de Artura van je dromen samen te stellen. Maar ach, als je 235.500 euro kunt missen, dan maakt die vijftig mille ook niets meer uit. Je leeft maar een keer toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.