Autovisie
Autovisie Nieuws 1 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Duik in de prijslijst: de Mercedes-Benz EQB als zevenzitter

Stel je wilt elektrisch rijden, maar ook veel mensen vervoeren. Veel verder dan enkele elektrische personenbusjes kom je momenteel niet. Mercedes-Benz brengt daar met de EQB verandering in, want die is optioneel ook als zevenzitter te krijgen. Wij duiken eens in de prijslijst om te zien wat hij te bieden heeft.

De prijslijst begint bij 64.031 euro voor een EQB 300 4MATIC Luxury Line. Met een vermogen van 168 kW (228 pk) en een actieradius van 419 km biedt die al een aantrekkelijk totaalpakket. Standaard zijn er echter slechts vijf zitplaatsen aanwezig, dus we vinken gelijk even die derde zitrij aan. Dat kost 1.004 euro. De verschuifbare achterbank (tweede zitrij), die normaal gesproken standaard is, komt daarbij opvallend genoeg te vervallen. Wel kan de tweede zitrij naar voren geklapt zodat de derde zitrij alsnog goed toegankelijk is.

Niet voor lange personen

Overigens is die derde zitrij bij de EQB niet echt geschikt voor lange personen. Als je met zeven volwassenen op stap wilt, zal je toch nog naar een elektrisch busje moeten kijken… Verder is er natuurlijk ook nog de zevenzits Tesla Model X, maar die is net zo goed krap achterin en opereert in een heel andere prijsklasse dan de EQB.

Mercedes-Benz EQB met meer pk’s?

Goed, vanaf 65.035 euro heb je dus een volledig elektrische zevenzitter van Mercedes-Benz, maar wat heeft de EQB nog meer te bieden? Meer vermogen, bijvoorbeeld. De EQB 350 4MATIC, die beschikt over 215 kW (292 pk), is er vanaf 66.935 euro. Voor een meerprijs van 2.904 krijg je dus 64 extra pk’s. Dat verschil valt best mee, al zal je die extra pk’s in Nederland waarschijnlijk nooit echt nodig hebben. Ook de EQB 350 heeft een actieradius van 419 kilometer, voor het officiële stroomverbruik maken de extra pk’s dus niet uit.

Mercedes-Benz EQB AMG Line

In plaats van de Luxury Line liever de sportievere AMG Line? Die is er vanaf 67.903 euro voor de EQB 300 4MATIC of vanaf 70.807 euro voor de EQB 350 4MATIC.

Mercedes-Benz EQB Edition 1

Wil je een echt bijzondere EQB, kies dan voor de Edition 1, het exclusieve introductiemodel. Dan heb je eveneens AMG-aankleding (inclusief 20-inch AMG-velgen), aangevuld met onder meer getinte ramen achter, het Advanced pakket, Electric Art, lederen bekleding, stoelverwarming voorin en modelspecifieke vloermatten.

Visuele aankleding Mercedes-Benz EQB

Standaard is de Mercedes-Benz EQB uitgevoerd in Nachtzwart. Zonder meerprijs is wit ook een optie en ook voor de metallickleuren vraagt Mercedes-Benz niets extra’s. Naast verschillende grijs- en zilvertinten heb je dan ook de keuze uit Denimblauw en Roségoud. Voor een 387 euro spuiten ze de auto in de mooie Manufaktur-kleur Patagoniërood. De duurste kleur is Manufaktur Berggrijs, à 1.476 euro, dat zich met de matte afwerking onderscheidt van het metallic Berggrijs.

Standaard zijn 18-inch lichtmetalen vijfspaaksvelgen. Voor de Luxury Line zijn er (vooralsnog?) geen andere mogelijkheden. De AMG Line biedt meer keuze. Die heeft standaard 18-inch vijfspaaks AMG-velgen en verder kan je kiezen voor 19-inch dubbelspaakvelgen (726 euro) of 20-inch multispaakvelgen (1.452 euro). Wil je die laatste in Roségoud, dan moet je de Edition 1 bestellen.

Verdere exterieuraankleding bestaat uit een logoprojectie op de grond bij het instappen (standaard), AMG-styling (optie zonder meerprijs), getinte ramen achter (363 euro) en een panoramisch schuifdak (1.416 euro). Als je om een of andere reden niet het standaard warmtewerende (iets getinte) glas wilt, kan dat gratis geannulleerd.

Interieuruitrusting Mercedes-Benz EQB

Standaard is het interieur van de Mercedes-Benz EQB vrijwel volledig zwart, met enkele zilverkleurige accenten. Voor 121 euro is het interieur uitgevoerd in ‘macchiatobeige’ met zwart en dat ziet er al een stuk frisser uit. De bekleding voor de Luxury Line is altijd in lederlook. De Edition 1 heeft exclusieve, Navagrijze lederen bekleding met Cyber Cut-motief. De AMG Line heeft standaard lederlook bekleding in zwart of zonder meerprijs net zo zwarte lederen bekleding.

Verdere aankleding is er in de vorm van houten sierdelen, in het geval van de AMG Line met verlichting en hoe dan ook zonder meerprijs. Voor de Luxury Line behoren – ook weer zonder meerprijs – gegalvaniseerde schakelflippers achter het stuur en een AMG-stuurwiel tot de mogelijkheden.

Nog meer uitrusting?

Als je nog niet genoeg hebt geselecteerd, zijn er nog de uitrustingspakketten zoals we die van meer Mecedessen kennen, zoals het Advantage-pakket (standaard) of het Premium-pakket (1.204 euro, of 599 euro voor de AMG-Line), een antidiefstalpakket (774 euro), meer MBUX-functies (1.392 euro), meer rijassistenten (1.730 euro) en nog talrijke andere losse opties voor zaken uiteenlopend van het onderstel tot de connectiviteit of meer luxe.

De Mercedes-Benz EQB zelf samenstellen? Leef je dan eens uit in de configurator op www.mercedes-benz.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.