Autovisie
Autovisie Nieuws 4 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: Opties op de BMW M2 Competition

De BMW M2 Competition met 410 pk vervangt de BMW M2 Coupé met 370 pk. Inmiddels kun je de nieuwe M2 Competition helemaal zelf samenstellen. Loopt de prijs hard op met opties? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Handbak heeft geen meerprijs

De prijs, laten we daar eens mee beginnen. De BMW M2 Competition is er vanaf 99.995 euro, een kleine 9.500 euro meer dan BMW destijds vroeg voor de M2 Coupé. In de online configurator kun je in eerste instantie alleen de versie met M DCT-automaat aanvinken. Pas verderop in de configurator – bij het onderdeel ‘Aandrijving en onderstel’ is het mogelijk om zonder meerprijs een handbak te selecteren.

bmw m2 competition zijkant

De motor

Het prestatieverschil tussen de versie met handbak en automaat is klein. De versie met handbak sprint in 4,4 seconden naar 100 km/h. Bij de versie met M DCT-automaat is dat 4,2 seconden. De topsnelheid bedraagt 250 km/h of 280 km/h met optioneel M Driver’s Package (prijs onbekend). De 3,0-liter zescilinder-in-lijn benzinemotor van de M2 Competition is in de basis gelijk aan die van de BMW M3 en BMW M4. Het vermogen valt echter wat lager uit: 410 pk en 550 Nm. De BMW M2 Coupé had een vermogen van 370 pk en 465 Nm koppel.

De kleuren

BMW levert de M2 Competition in vijf kleuren, waarvan Alpinweiss III standaard is. De kleuren Hockenheim Silver metallic, Sunset Orange, Long Beach Blue en Saphirschwarz metallic hebben allemaal een meerprijs van 1.050 euro. De kleur Hockenheim Silver is exclusief op de M2 Competition te krijgen.

De wielen

Daarnaast zijn er drie soorten wieldesigns. De types 19-inch M Dubbelspaak 437M Black (gesmeed) en 19-inch M Y-spaak 788M hebben geen meerprijs. Dat geldt wel voor de 19-inch LM Y-spaak 788M. Voor dit design betaal je 267 euro extra. Een M Sportremsysteem kost 1.709 euro.

Zwart of carbon?

Het interieur heeft altijd zwartlederen bekleding. Er is keuze uit pianozwarte inleg (standaard) op carbon inleg (optioneel, kost 491 euro). BMW stelt voor het interieur nog veel meer opties beschikbaar. Zo kost een 12V-aansluiting 22 euro en vraagt BMW voor keyless entry (heet Comfort Access bij BMW) 310 euro.

Grijze baan

Speed limit info (341 euro), een achteruitrijdcamera (427 euro) en een Driving Assistant met Lane Departure Warning, botspreventiesysteem met City Braking Function (555 euro) zijn andere opties. Wie een grijze baan in de voorruit wenst (kost 96 euro), moet realiseren dat de opties Speed Limit Info en Driving Assistant vervallen. Door de grijze baan kan de radar in de voorruit niet goed functioneren. Extra getint glas achter kost 374 euro en voor een elektrisch glazen schuif-kanteldak betaal je 961 euro.

Praktische opties

Een BMW M2 Competition moet ook vooral praktisch zijn. Een in delen neerklapbare achterbankleuning is dan een welkome aanvulling. Hiervoor betaal je 213 euro. Voor de elektrisch verstelbare lendensteun betaal je 246 euro. Elektrisch verstelbare voorstoelen kosten 1.014 euro, maar de echte liefhebber gaat natuurlijk voor de M Sport-stoelen, leverbaar in geperforeerd Dakota-leder met zwart/oranje stiksels of zwart/blauwe stiksels. Kosten: 1.601 euro. Voor stuurwielrandverwarming betaal je 203 euro.

bmw m2 competition interieur sportstoelen

Infotainment

Op het gebied van infotainment zijn er de nodige opties. Zo betaal je voor Real Time Traffic Information 162 euro, voor Online Entertainment 224 euro, voor de Personal Assistant Service 254 euro, een DAB-tuner 267 euro en voor een HiFi System 310 euro. Heb je een iPhone? Investeer dan ook nog even 321 euro voor Apple CarPlay-ondersteuning. Je telefoon draadloos opladen kan ook. De optie Comfort telefoonvoorbereiding met draadloze oplaadmogelijkheden (inclusief WiFi hotspot) kost je 427 euro.

De optelsom

En dan volgt de optelsom. Tellen we alle genoemde opties bij elkaar op, dan komen we uit op een totaalprijs van 110.484 euro. Gelijk aan ongeveer 10.500 euro aan opties. Op een auto als de BMW M2 Competition valt dat nog best mee. Hoe stel jij hem samen?

bmw m2 competition achterkant

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.