Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 4 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Interieur elektrische Audi e-Tron is high tech

De lancering van de Audi e-Tron is uitgesteld. Hij zou eerst op 30 augustus in Brussel worden gelanceerd, maar door de arrestatie van Audi-baas Rupert Stadler is dat uitgesteld. Het teasen van de auto gaat echter gewoon door. Hier zijn de eerste foto’s van het interieur.

A187613_medium

Het meest opvallende in het binnenste van de e-Tron is de toepassing van maar liefst vijf schermen: twee in de middenconsole, één voor de neus van de bestuurder en twee links en rechts onderaan de voorste raamstijlen. Die laatste twee zijn buitengewoon interessant, want ze laten de beelden van de ‘virtuele spiegels’ zien.

Camera’s als zijspiegels

Concept cars hebben vaak kleine camera’s als zijspiegels, maar dat geintje heeft het tot nog toe niet echt tot massaproductie geschopt. De camera’s van de e-Tron zijn optioneel en zitten op kleine uitstulpingen onderaan de a-stijlen. De twee 7 inch OLED-schermen aan de binnenkant daarvan zijn aanraakgevoelig. Bestuurders kunnen inzoomen, uitzoomen en de kijkhoek veranderen.

Actieradius van 400 kilometer

De Audi e-Tron wordt aangedreven door twee elektromotoren en heeft een lithium-ion batterij van 95 kWh. Daarmee moet de SUV een actieradius van ongeveer 400 kilometer halen (gemeten volgens de WLTP). Als de e-Tron aan een 150 kW-snellader wordt gehangen, is hij binnen een half uur weer vol. De Audi komt eind dit jaar op de markt en heeft een Nederlandse vanafprijs van ongeveer 82.500 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.