Autovisie
Autovisie Nieuws 15 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: Zo duur kan een AMG GT 4-Door Coupé zijn

Mercedes-AMG heeft de prijzen vrijgegeven van de AMG GT 4-Door Coupé. En nee: goedkoop is de Panamera-concurrent niet. Voor de AMG GT 63 4Matic+ met 585 pk betaal je 212.533 euro en voor de AMG GT 63 S 4Matic+ met 639 pk op z’n minst 226.301 euro. Wie door de optielijst bladert kan zo’n 4-Door Coupé best prijzig maken. Kijk zelf maar.

Edition 1

We nemen het topmodel als uitgangspunt. Dat betekent dat we starten met een vanafprijs van 226.301 euro. Tijdens de configuratie vraagt Mercedes-Benz direct of je een speciale uitvoering wenst te bestellen. Veel keuze is er niet. Alleen de Edition 1 wordt genoemd, alleen leverbaar in het eerste productiejaar. Het Edition 1-pakket is misschien wel de meest prijzige optie voor de AMG GT 4-Door Coupé. Het kost namelijk 22.385 euro.

Gele veiligheidsgordels

Je krijgt dan wel Nappaleder in de kleur magmagrijs/zwart, een AMG Aerodynamica pakket, zelfklevende folie, matte AMG carbon sierdelen, een AMG Performance-stuurwiel afgewerkt met microvezel Dinamica zwart, 21-inch gesmede kruisspaaks AMG-velgen, verlichte AMG-instaplijsten met opschrift ‘AMG’ en tot slot gele veiligheidsgordels. We vinken het pakket aan en zien de prijs toenemen naar 248.686 euro.

Helemaal compleet

Voordeel van het bestellen van de Edition 1 is dat je direct diverse pakketten op je auto krijgt, zoals het Energizing-comfortprogramma met sfeerverlichting en een infotainmentsysteem met Comand Online. Wel nog aan te raden is het rijassistentiepakket (1.754 euro) bestaande uit de actieve afstandsassistent Distronic en een stuurassistent.

Kleuren

Door naar de kleuren. Unilak jupiterrood en poolwit vormen de standaardlakken. De metalliclakken briljant blauw, grafietgrijs, iridiumzilver en obsidiaanzwart. Er zijn ook designolakken, te weten designo briljantblauw, diamantwit bright, grafietgrijs magno, en selenietgrijs magno. Omdat we hebben gekozen voor de Edition 1 zitten we ‘vast’ aan de kleur grafietgrijs. Ook als het om wielen gaat ben je beperkt in keuze. Een Edition 1 heeft namelijk altijd de 21-inch gesmede kruisspaaks AMG-velgen. Andere wieldesigns zijn niet mogelijk. Ook voor de bekleding en interieurafwerking heb je niets te kiezen.

Andere opties

Toch blijven er nog genoeg opties over op de Edition 1. Denk aan motorblokafdekking in carbon (908 euro), AMG-carbonpakket exterieur II (3.872 euro), een schuifdak (1.361 euro), een voorverwarmingsinstallatie interieur (1.476 euro), automatische airconditioning Thermotronic (1.028 euro), een First Class achtercompartiment (4.416 euro), een achterbank met drie zitplaatsen (835 euro, niet mogelijk op Edition 1), een TV-tuner (1.198 euro), een Burmester high-end 3D-surround sound system (4.900 euro) en tot slot een high-performance keramisch AMG-remsysteem (8.410 euro). De eindstand: 277.188 euro. We hebben 50.887 euro uitgegeven aan opties.

Standaarduitvoering

Hoe oogt zo’n Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé dan helemaal standaard? Dat hebben we natuurlijk ook even uitgezocht. Als basis pakken we de AMG GT 63 4Matic+ die zoals eerder aangegeven 212.533 euro kost.

Wieldesigns

En om nog even terug te komen op de wieldesigns. Er is keuze uit de volgende ontwerpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.