Jaco Bijlsma
Jaco Bijlsma Nieuws 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Doe mee! Autovisie zoekt bijzondere Honda’s

Voor een reportage in Autovisie magazine zoeken we een aantal Honda’s. Heb je er een en wil je meewerken of ken je iemand met een van deze auto’s, mail ons!

We hebben onze pijlen gericht op drie modellen die bekend staan om hun opvallende design en eigenwijze techniek.

UPDATE 24 maart 2022: Dank! We hebben genoeg CR-Z’s en ook de eerste Insight, we zoeken nog wel een Z.

Duurtest Honda e

Bij Autovisie genieten we al langere tijd van een bijzondere Honda, de e, een unieke volledig elektrische auto. Hij ziet eruit als een conceptcar die zo van de beursvloer de straat op is geduwd, maar in feite is het moderne supermini met retrotrekjes en een hoge bouwkwaliteit. We scoren er hoge kijkcijfers mee.

Het bijzonder interieur van onze duurtest Honda e.

Bijzondere modellen

Met zijn achterwielaandrijving, directe besturing en een goed afgesteld onderstel, biedt hij ook nog eens veel rijplezier. Het is al met al een zeer onderscheidende en vooruitstrevende auto die opvalt. Er waren meer van zulke Honda’s in het verleden. Daarom zoeken we een paar Honda’s waarmee je destijds ook opviel door hun opmerkelijke design en bijzondere techniek. We zoeken daarom de volgende modellen van de Japanse fabrikant.

1. Honda Z

De Z was een eigenzinnige tweedeurs hatchback die gebouwd werd van 1970 tot 1974. Een auto met hippe lijnen en bescheiden maar slimme techniek. Daar was hij ook geschikt voor de Kei-car markt in Japan.

2. Honda Insight

De tweede generatie werd bekend als een Prius tegenhanger en leek daar ook wat op, maar wij zijn op zoek naar de eerste generatie (ZE1) die van 2000 tot 2006 gebouwd werd. Dat was een slanke tweedeurs hybride coupé gebaseerd op de J-VX conceptcar.

De eerste Insight met zijn stroomlijnbody.

3. Honda CR-Z

Dat sportiviteit en hybridetechniek heel goed samengaan, bewezen de Japanners ook met de CR-Z die van 2010 tot 2016 op de markt was. Opnieuw een slimme en goedsmoelende coupé en geen ‘dertien in een dozijn’-auto. Behoorlijk exclusief daardoor ook, net als onze Honda e en die eerste Insight.

Bijzondere Honda's CR-Z

Bijzondere auto’s die een mooie reportage verdienen. Wil je meewerken of ken je iemand met de gezochte auto’s? Doe dan mee met onze magazine-reportage en mail [email protected] of [email protected]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.