Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 13 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Dodge RAM 1500 REV gaat concurrentie aan met Cybertruck

Dodge verruilt de V8 in zijn RAM voor een elektromotor. Enkele weken geleden toonde Dodge een concept van een elektrische pick-up. Nu trekt het merk het doek van de productieversie genaamd de Dodge Ram 1500 REV.

De elektrische gigant moet de concurrentie aangaan met de Ford F-150 Lightning en de Tesla Cybertruck. Qua looks bewandelt Dodge echter een compleet ander pad dan Tesla. Waar de Cybertruck extreem uitgesproken en futuristisch oogt, blijft de RAM 1500 REV dichter bij zijn roots.

Humoristische reclame

Ingetogen kunnen we het uiteraard niet noemen, maar het wijkt niet heel sterk af van de RAM met verbrandingsmotor. Natuurlijk hint het design hier en daar wel naar zijn elektrische aandrijflijn. Een beetje zoals Ford het ook heeft gedaan met de F-150 Lightning.

Dodge Ram 1500 REV
De nieuwe Dodge RAM 1500 REV (Afbeelding: Dodge)

Het grote publiek zag de elektrische pick-up voorbijkomen tijdens de Super Bowl. Althans, tijdens de reclames, een spectakel an sich. Dodge zond een reclame uit betiteld ‘Premature Electrification’. Mocht je nog niet helemaal doorhebben waarmee premature electrification op humoristische wijze de vergelijking trekt, kijk dan de reclame hieronder.

Dodge meent dat zijn klanten bezorgd zijn over de range en trekkracht. Daarover zegt RAM-CEO Mike Koval het volgende: “We zitten in een spannende transitie naar elektrisch, waarin RAM de concurrentie zal overrompelen in de factoren waar klanten het meeste om geven: bereik, laadvermogen, trekkracht en laadtijd.”

Range van de Dodge RAM 1500 REV

Als we de eerder uitspraken van het merk mogen geloven, kan de RAM 1500 REV meer dan 800 kilometer rijden op een volle batterij. Tesla claimt een gelijke range met zijn Cybertruck. Dat zou aanzienlijk meer zijn dan Ford. Dat belooft met zijn F-150 Lightning een bereik van 515 kilometer, waar in de praktijk maar zo’n 370 kilometer van overblijft.

De nieuwe Dodge RAM 1500 REV (Afbeelding: Dodge)

Snelladen kan tot 350 kW. Tien minuutjes aan de 800 volt DC-snellader zou voldoende zijn om 160 kilometer aan bereik bij te tanken. Daar houdt Dodge het niet bij. Het merk gaat nog even door met zijn grote beloftes. Zo zou de RAM 1500 REV vooroplopen qua trekkracht. Dat impliceert dat de pick-up ruim zo’n 6,5 ton zou kunnen trekken. Tesla claimt namelijk dat de Cybertruck 6.350 kilo kan trekken.

Uw Garage: Dodge Charger 318 Special R/T (1968)

De komende maanden zal er meer informatie naar buiten komen over de RAM 1500 REV, maar je kan je al wel inschrijven voor de elektrische Dodge. De productie begint echter pas eind volgend jaar. Misschien is tegen die tijd ook eindelijk de eerste Tesla Cybertruck uit de fabriek gerold voor een interessante dubbeltest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.