Autovisie
Autovisie Nieuws 18 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de Ferrari Monza SP1 en Monza SP2

Ferrari Special Projects in de afdeling waar wensen in vervulling gaan. Op speciaal verzoek bouwt Ferrari jouw eigen droomauto, vaak op basis van een bestaand type. Maar af en toe komt Special Projects ook zelf met speciale modellen uit. Ferrari presenteerde bij een besloten onlangs twee gelimiteerde modellen: de Ferrari Monza SP1 en Ferrari Monza SP2. Op Instagram doken enkele foto’s op.

De basis: Ferrari 812 Superfast

De Ferrari Monza SP1 is een eenzitter, terwijl de Ferraru Monza SP2 plaats biedt aan twee personen. De twee modellen zijn gebaseerd op de Ferrari 812 Superfast en gebruiken ook diens aandrijflijn. Voorin schuilt in beide types dus een 6,5-liter V12-motor met een vermogen van 800 pk en 718 Nm trekkracht. De V12 is gekoppeld aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling.

Koolstofvezel

Het interieurcompartimenten is ook afkomstig van de Ferrari 812 Superfast, maar Ferrari Special Projects heeft wel unieke afwerking gebruikt. De auto’s hebben een volledig van koolstofvezel gemaakte body en een aluminium chassis. De auto’s zijn geïnspireerd op de 250 Testarossa van weleer. Naar verluidt is de oplage beperkt op 200 exemplaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.