Autovisie
Autovisie Nieuws 18 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Staatsfonds Saoedi-Arabië pompt geld in Lucid Motors

De toekomst van Lucid Motors ziet er plotseling een stuk rooskleuriger uit nu een Public Investment Fund (PIF) uit Saoedi-Arabië een bedrag van maar liefst 1 miljard dollar in de onderneming pompt.

Lucid Motors Air

Met het geld kan Lucid Motors de Air – de eerste volledig elektrische sedan van het merk en direct een concurrent van de Tesla Model S – verder ontwikkelen en in 2020 op de markt brengen. De productie van de Lucid Air vindt op termijn plaats in Casa Grande, Arizona.

Groeimogelijkheden

“Door te investeren in de snelgroeiende markt voor elektrische voertuigen, wint PIF aan groeimogelijkheden op de lange termijn, ondersteunt het innovatie en technologische ontwikkeling en stimuleert het de inkomsten en diversificatie voor het Koninkrijk Saoedi-Arabië”, aldus een woordvoerder van PIF.

Financiële slagkracht

PIF investeert allereerst 500 miljoen dollar. Als Lucid productiedoelstellingen haalt, volgt de tweede investering van 500 miljoen dollar. Lucid wilde eigenlijk al dit jaar beginnen met de productie van de Air, maar moest alles uitstellen door het ontbreken van financiële slagkracht. Nu staat 2020 op het programma.

Prijzen

De Lucid Air moet een vanafprijs krijgen van 52.500 dollar. Je krijgt dan een 400 pk sterke elektromotor én achterwielaandrijving. De actieradius komt uit op 380 kilometer. Er komt ook een zogeheten Launch Edition, gelimiteerd op 255 auto’s. Die krijgt 1.000 pk en een actieradius van 500 kilometer. De prijs: meer dan 100.000 dollar.

Bekende namen

Lucid werd in 2007 opgericht onder de naam Atieva door Bernard Tse, een voormalig bestuurslid en vice president van Tesla en engineer Sam Weng. Peter Rawlinson is de technologisch topman en een voormalig engineer van Jaguar, Lotus en Tesla.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.