Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 20 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Dit moet je horen: Mazda RX-7 verzorgt beat van nieuw rapnummer

Baby got brap, is de titel van het nieuwste nummer van rapper T-Pain. Waarom Autovisie je dit vertelt? Nou, een icoon uit de JDM-wereld staat centraal: de Mazda RX-7.

De Japanner staat bekend om zijn wankelmotor. Brap, brap brap, klinkt de rotatiemotor (die overigens in andere vorm is teruggekeerd) tijdens het stationair lopen. Rapper T-Pain hoorde er een beat in en schreef een nummer over de Mazda. Dit deed hij samen met influencer Hert, die bekend werd van het autoplatform Hoonigan.

Mazda RX-7 in de hoofdrol

De Japanse sportcoupé speelt een prominente rol in de videoclip. De tekst is dan ook bezaaid met verwijzingen naar de Mazda RX-7 en de tuning cultuur eromheen. Rap is misschien niet ieders ding, maar het is wel weer eens wat anders dan pochen met Lamborghini’s en Ferrari’s. Verfrissend!

Voor de videoclip hebben T-Pain en Hert een horde gepimpte RX-7’s opgetrommeld. Enigszins frappant is de ode aan de bekende roffel van de wankelmotor wel, aangezien de Mazda RX-7 van Hert zelf een V8 onder de kap heeft.

Reacties op het nummer van T-Pain en Hert

“Dit is zó goed”, aldus professioneel drifter Adam Lizotte-Zeisler, beter bekend als AdamLZ. “Geweldig om te zien hoe de autocultuur nieuwe plekken en hoogtes bereikt. Nooit gedacht dat T-Pain zo’n nummer zou maken, laat staan met het geluid van een wankelmotor in de beat. Nu wil ik ook wat brap”, schrijft StanceWorks (een bekend tuningplatform) onder de video.

Beste Sinterklaas, wij willen graag een nieuwe pyjama en deze Mazda

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.