Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 20 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit kost de nieuwe Renault Austral in Nederland

De opvolger van de Renault Kadjar, genaamd de Austral, staat al even op de planning. Nu maakt Renault de definitieve prijzen voor Nederland bekend.

Een paar maanden geleden kon je al even kennismaken met de nieuwe SUV van het Franse merk. In deze aflevering laat Sjoerd van Bilsen je alle details zien van het model. Nog onbekend was toen wat de Renault Austral in Nederland kost.

Dit kost de Renault Austral in Nederland

De prijzen voor de Renault Austral beginnen bij 36.480 euro. Voor dit geld krijg je de 96 kW (130 pk) sterke aandrijflijn. Deze bestaat uit een 1,2-liter driecilinder turbomotor met een 48V lithium-ion-batterij en starter/generator, een mild-hybride dus. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak.

renault austral
(Afbeelding: Autovisie Magazine)

Wil je meer vermogen, dan kan je voor de Renault Austral met de E-Tech full hybrid 200 aandrijflijn gaan. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een hybride-uitvoering met een vermogen van 147 kW (200 pk). Ook deze aandrijflijn heeft een 1,2-liter driecilinder, al wordt-ie in dit geval bijgestaan door een volwaardige elektromotor. Deze motor wordt van elektriciteit voorzien door een 2 kWh accu. Deze uitvoering beschikt standaard over een automaat en is in vanaf het tweede uitrustingsniveau (techno) beschikbaar voor net geen 43 mille.

Tankbeurt meer dan 15 euro goedkoper dan afgelopen zomer

Onder de techno is uitrustingsniveau ‘equilibre’ gepositioneerd. Wil je een luxere chiquere Renault Austral, dan kan je kiezen voor ‘iconic’. Je krijgt dan onder andere 20-inch wielen en tweekleurige carrosserie met zwart dak.

Opvolger van de Kadjar nu al te bestellen

Bovenop de techno- en iconic-uitvoering kan je ‘esprit Alpine’ aanvinken. Hoewel dit weinig met het sportieve merk temaken heeft, wordt de SUV door sideskirts en hoogglanszwarte wielkasten net iets sportiever. Let wel, kies je voor zo’n luxe uitvoering, dan komt de 50.000 euro al snel in de buurt. De orderboeken van de nieuwe Renault Austral zijn per direct geopend, levering start in december 2022.

Renault Austral car of the year
(Afbeelding: Renault)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.