Remco Slump
Remco Slump Nieuws 4 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom jullie allemaal ontwerper Ian Callum moeten mailen

Indrukwekkende vingeroefening van Ian Callum. Hoewel, de meesterontwerper schudt dit waarschijnlijk zo uit zijn mouw, terwijl-ie even op het toilet zit. En daar zijn we hartstikke blij mee, want wat een schoonheid, deze Aston Martin Vanquish Shooting Brake.

Voor wie Ian Callum niet kent. Hij is als ontwerper verantwoordelijk voor een paar van de mooiste auto’s ter wereld, zoals de Aston Martin DB7, Aston Martin Vanquish en Jaguar F-Type. Hij runt nu een eigen bedrijf, Callum Designs.

Ian Callum terug naar zijn grootste hit

De firma ontwerpt stoelen, flessen whisky, tassen én auto’s. Althans, Callum grijpt terug op zijn verleden en haalt de Aston Martin Vanquish uit 2001 naar het heden. Aston Martin Callum Vanquish 25, heet de machine.

Aston Martin CALLUM Vanquish 25 maakt hebberig

Joepie! Gerobotiseerde handbak is weg

En wat een bloedmooie machine is het! Met slechts een aantal ingrepen heeft Callum de V12-sportcoupé bij de tijd gebracht. Zo tijdloos is het oorspronkelijke design. Belangrijkste wijziging? Die trage gerobotiseerde handbak is weg. Nu moet je zelf roeren.

Glorieuze atmosferische twaalfcilinder

Onder de motorkap ligt nog steeds die glorieuze 5,9-liter V12 van Aston Martin. Een atmosferisch blok is het, zónder turbo’s. Callum heeft er aan gesleuteld, waardoor het vermogen nu op 589 pk ligt. Dat is 61 pk meer dan vroeger.

De Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante verwarmt nog één keer de aarde

Vijfentwintig stuks van de Vanquish Callum

Callum Designs gaat maar vijfentwintig exemplaren bouwen van de Vanquish, voor meer dan 600.000 euro per stuk (je hoeft dan niet je eigen oorspronkelijke Vanquish mee te brengen).

Foto op Twitter-profiel Ian Callum

Wat de bedoeling is van deze Vanquish Shooting Brake is niet bekend. Ian Callum postte deze foto op Twitter. “Another twist on our Vanquish VC25”, schreef hij erbij.

Waarom deze nieuwe Aston Martin maar 228 pk heeft

Dus laten we met z’n allen Ian Callum gaan mailen, facebooken, twitteren, telegrammen, weet ik veel wat allemaal… Deze prachtige creatie moet in productie! Toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.