Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 27 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Dit is het daadwerkelijke verbruik van de Volkswagen T-Cross

Autovisie test niet alleen elektrische auto’s op hun actieradius en verbruik, ook bij benzine en hybride auto’s meten we wat ze in praktijk verbruiken. Ditmaal testen we hoe zuinig de Volkswagen T-Cross.

Het verschil tussen de fabrieksopgave en het daadwerkelijke verbruik is bij sommige auto’s groot. Om deze reden test Autovisie het echte gemiddelde verbruik in de praktijk met bijvoorbeeld airco en radio aan. Zo weet jij beter hoe zuinig de auto echt is.

De Volkswagen T-Cross

Autovisie rijdt de Volkswagen T-Cross met de 1,0-liter driecilinder met 115 pk en een zeventraps automaat. Met deze aandrijflijn moet de crossover een verbruik van 5,9 liter per 100 kilometer halen. Wat verbruiken wij in praktijk?

Het daadwerkelijke verbruik

De Volkswagen T-Cross behaalde een verbruik van 5,4 liter per 100 kilometer (1 op 18,5). Dat is minder dan de fabriek opgeeft, maar er zijn concurrenten die zuiniger zijn.

Verbruik en milieuVolkswagen
WLTP-verbruik gemiddeld5,9 l/100 km
Testverbruik gemiddeld5,4 l/100 km
Actieradius741 km
MilieulabelA
CO2-emissie105 g/km

Wat prestaties betreft, is het een adequate motorisering met een breed werkgebied en hij haalt in 10,7 seconden 100 kilometer per uur.

De verbruiksronde

Autovisie test zelf in Nederland onafhankelijk het verbruik tijdens de dubbeltest. Let op, het verbruik kan variëren want is afhankelijk van je rijstijl maar ook weersomstandigheden en nog veel meer factoren.

Lexus LBX vs. Volkswagen T-Roc
Lexus LBX vs. Volkswagen T-Cross. (Afbeelding: Martijn Bravenboer)

Wil je alles weten van de T-Cross? Bekijk dan hier de dubbeltest tegen de Volkswagen Lexus LBX.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.