Autovisie
Autovisie Nieuws 17 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit is de nieuwe Volkswagen Passat voor China

De Volkswagen Passat voor China wijkt sterk af van de Passat die hier in de showrooms staat. Volkswagen presenteert nu de volledig nieuwe Passat voor de Chinese markt: de VW Passat NMS, waarbij NMS staat voor New Midsize Sedan.

MQB

De nieuwe Passat NMS staat op het MQB-platform en is ten opzichte van de vorige Chinese Passat flink gegroeid. Hij is nu 4.933 mm lang. Dat is 60 mm langer dan de vorige Passat voor China. Ten opzichte van de Europese Passat is de nieuwe Chinese variant zelfs 160 mm langer.

Flink grotere wielbasis

De auto is verder 1.836 mm breed, 1.469 mm hoog en de wielbasis bedraagt 2.871 mm. De wielbasis van de Europese Passat is 80 mm korter. Volkswagen levert van Passat NMS alleen een sedan. Een stationvariant is niet interessant voor China. In China zijn ze zot op sedans met lekker veel beenruimte.

Dit is standaard

Volkswagen levert standaard LED-verlichting en een infotainmentsysteem met 10,25-inch display. Zaken als elektrisch verstelbare voorstoelen, klimaatcontrole, adaptieve cruise controle, een botspreventiesysteem en Park Assist zijn ook standaard.

Motoren

Volkswagen levert de Passat NMS in eerste instantie met een 186 pk of 220 pk sterke 2.0 TSI-viercilinder, beide gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat. Later volgt er nog een plug-in hybride met 1.4 TSI vierpitter en een elektromotor. Deze heeft een systeemvermogen van 211 pk en 400 Nm. De Passat NMS wordt gebouwd door de joint-venture SAIC-VW. In hoeverre de nieuwe generatie Passat voor de Noord-Amerikaanse markt – die in 2019 op de markt komt – lijkt op deze Passat NMS, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.