Autovisie
Autovisie Nieuws 20 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Dit is de definitieve Aston Martin V12 Speedster | Sjoerds Weetjes 252

Als studiemodel presenteerde Aston Martin de V12 Speedster eind 2019, maar de Engelsen bracht de open tweezitter in productievorm onlangs pas op de markt. En het merk deed dat stilzwijgend. In deze aflevering van Sjoerds Weetjes nemen we de gelimiteerde sportwagen onder de loep.

Al eerder besteedde Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen een aflevering van de populaire videoserie Sjoerds Weetjes aan de klassiek gelijnde sportwagen. Het betrof toen een exemplaar op basis van een houten frame met een koets van klei en zonder V12-motor, wielophanging en werkende achterklep. Sjoerd vertelde je toen het verhaal achter de designstudie en het concept. Ook de plannen van de auto werden uitgelegd, maar daarover had de kijker al in Autovisie Magazine kunnen lezen. Autovisie was het eerste medium wereldwijd dat de open tweezitter en zijn specificaties wereldkundig maakte.

Meerdere exemplaren Aston Martin V12 Speedster voor Nederland

Aston Martin V12 Speedster laat ware aard zien

Aston Martin geeft alle V12 Speedster-exemplaren een individueel nummer

Levering van start

Aston Martin levert de Speedster inmiddels uit. Sjoerd legde de hand op een van de allereerste exemplaren. De auto werd diezelfde dag nog aan zijn gelukkige koper afgeleverd. De video is eerder opgenomen, zodat de bezitter van de gelimiteerde sportwagen ruimschoots de tijd had om zijn auto zelf aan vrienden en kennissen te presenteren. Nu toont Sjoerd de auto aan de rest van de wereld.

VIDEO: Aston Martin V12 Speedster | Wat je moet weten

Eerdere aflevering

De nieuwe aflevering is een aanvulling op de eerdere aflevering. Mocht je die niet gezien hebben, je vindt hem hier.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.