Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 7 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Deze occasion heeft 400.000 kilometer gereden in 13 maanden

De elfde generatie Honda Civic, modeljaar 2022, kon je in Amerika al iets eerder kopen dan in Nederland. Deze specifieke occasion heeft wel extreem in 13 maanden tijd gereden, namelijk 400.308 kilometer.

Dat Honda Civics over het algemeen degelijke auto’s zijn en moeiteloos een paar ton op de teller zetten, is onder liefhebbers wel bekend. Het tempo waarmee dat deze keer is gegaan is op zijn zachtst gezegd ‘snel’ te noemen.

13 maanden en meer dan 400.000 kilometer

Met een kilometerstand van meer dan 4 ton die bereikt is in 13 maanden tijd, heeft de auto’s zo’n 965 kilometer per dag gereden. De Honda Civic is gebruikt als auto voor een medische koerier. Met de auto zijn dus benodigdheden voor ziekenhuizen, huisartspraktijken etc. vervoerd.

Honda Civic, occasion
(Afbeelding: Weeksmotors)

De Honda Civic occasion heeft in de 13 maanden ontzettend vaak onderhoud gehad. Goed onderhoud is ook nodig, anders haal je nooit zo’n bizarre kilometerstand. Echter, deze eigenaar was wel erg zuinig op zijn Honda. Elke 10.000 mijl (16.000 kilometer) is de olie ververst. Dit betekent dat de eigenaar ongeveer elke 17 dagen zijn auto naar de garage bracht. Dat noem je nog eens een goede klant!

Honda Civic occasion heeft fors prijskaartje

Het opvallendste aan deze jonge doch ervaren Honda Civic is zijn prijs. Hij staat in de Amerikaanse staat Texas te koop voor net geen 19.000 dollar. Dat is ongeveer 6.000 dollar minder dan een nieuwe 2023 Civic – in de basisuitvoering. Of iemand bereid is om zo’n fors bedrag aan een auto uit te geven met deze kilometerstand, is maar de vraag.

Deze occasion wil je: Renault Twingo RS, ‘ongewoon goed’

In Nederland is de Honda Civic fors duurder dan in Amerika. De prijslijst begint bij meer dan 35 mille. Wat je voor dit geld krijgt en welke opties je hebt, lees in deze duik in de prijslijst van de nieuwe Honda Civic.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.