Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 7 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Offroad supercar Lamborghini Huracán Sterrato komt echt!

Lamborghini heeft al vaker een conceptmodel van de Huracán Sterrato laten zien, maar nu kondigen de Italianen daadwerkelijk de offroader aan. Eind van het jaar, tijdens de Art Basel in Miami, wordt het doek van de terreinversie getrokken.

Lamborghini voegt hieraan toe dat de Sterrato de laatste Lamborghini is met enkel een brandstofmotor. Alle volgende modellen zijn elektrisch of hebben iets van elektrohulp in de aandrijflijn.

Lamborghini Huracán Sterrato

Onder de motorkap van de Lamborghini Huracán Sterrato ligt een atmosferische 5,2-liter V10. Ditzelfde motorblok ken je al uit de normale Huracán. In het ‘normale’ model levert-ie 610 pk en 560 Nm. Hiermee sprint de supercar van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,2 seconden. De topsnelheid is 325 kilometer per uur. Of de offroad-uitmonstering dit ook haalt, is maar de vraag. Er zitten immers offroadbanden onder, er zitten dakdragers op het dak en de neus is versierd met led-lampen.

Lamborghini Huracan Sterrato, offroad supercar
Het conceptmodel van de Lamborghini Huracán Sterrato. De vraag is of het uiteindelijke model er zo uit komt te zien,. (Afbeelding: Lamborghini)

Naast offroad-opsmuk is de Lamborghini ook echt meer capabel in het terrein. Althans, het studiemodel waarvan enkele specificaties bekend zijn. De bodemvrijheid is 47 mm vergroot. Hierdoor neemt de afloophoek met 6,5 procent toe.

Lamborghini Huracan Sterrato, offroad supercar
(Afbeelding: Lamborghini)

Die wielen van het studiemodel staan drie centimeters verder uit elkaar dan bij de normale Lamborghini Huracán. Dit is ook wel nodig aangezien er flinke 20 inch wielen onder de supercar zijn geschroefd.

Offroaden met Gallardo

Hoewel het de eerste offroad-supercar van Lamborghini zelf wordt, reed Autovisie als met een Gallardo die door een Nederlander omgebouwd is naar offroader. Ook deze heeft een heerlijke 5,0-liter V10 die klinkt ‘als een hese brul van een gepijnigd dier dat ongedempt wordt uitgeblazen’, aldus testredacteur Peter Hilhorst. In onderstaande video neemt hij je mee door de blubber.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.