Remco Slump
Remco Slump Nieuws 9 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Deze Mercedes neemt definitief afscheid, maar niemand zal hem missen

Oké, laten we die kop nuanceren: bijna niemand zal hem missen. Want vorig jaar waren er toch nog tweeëntwintig Nederlanders die er eentje kochten. Ze zullen de laatste zijn, want Mercedes houdt het voor gezien met dit model, de CLS.

De eerste generatie Mercedes CLS kwam in 2004 op de markt en creërde in feite het segment van de vierdeurs coupé. Concurrenten volgden al snel, zoals Audi met de A5 Sportback en A7 Sportback en BMW met de 4-Serie Gran Coupé en 5-Serie Gran Turismo.

Mercedes stopt helemaal met de CLS

Met de populariteit van dergelijke modellen is het niet meer zo best gesteld. Audi heeft de A7 Sportback in Nederland van de markt gehaald en Mercedes stopt helemaal met de CLS.

Mercedes CLS
(Afbeelding: MB)

In augustus rollen de laatste auto’s van de band en een opvolger komt er niet. Mercedes heeft immers de coupé-achtige EQE en EQS als volledig elektrische alternatieven.

Koopwijzer: occasion Mercedes-Benz CLS (2004-2010)

In Nederland altijd nichemodel geweest

Voor veel mensen was het even wennen toen de eerste generatie CLS werd geïntroduceerd. Hij oogde zeker niet als een traditionele Mercedes, met zijn banaanvormige silhouet en zijn afgehakte kontje.

Mercedes CLS
(Afbeelding: MB)

In Nederland was de CLS echt een nichemodel, met slechts 383 verkochte exemplaren in zijn beste jaar (2005). De tweede generatie kwam in 2011 nog tot 305, maar de huidige is nooit verder gekomen dan 71 stuks.

Test: Mercedes-Benz CLS 400 d 4Matic (2018)

Modellengamma wordt uitgedund

Het modellengamma van Mercedes is – net als dat van Audi en BMW – de laatste jaren uit zijn voegen gebarsten. De fabrikant zal het in de komende jaren uitdunnen, is de verwachting. Zo staan diverse coupé-SUV’s op de nominatie om geschrapt te worden.

Mercedes CLS
(Afbeelding: MB)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.