Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 20 mrt 2023
Leestijd: 1 minuut

Deze legendarische Mercedes-Benz krijgt een ‘baby-versie’

Heb je als autofabrikant een iconisch model in je modellenaanbod, dan moet je daar tegenwoordig méér mee doen. Van deze iconische Mercedes-Benz komt daarom ook een kleinere variant!

De autowereld staat anno 2023 bol van retro-looks en invloeden uit het verleden. Fabrikanten proberen meer en meer terug te grijpen op iconische modellen van weleer, en daar wordt de klant maar al te warm van. Mercedes-Benz gaat nu zo’n zelfde truc uitvoeren met de iconische G-Klasse. Daar komt namelijk ook een veel compactere variant van!

Nieuwe instapmodellen en submerk

Dat schrijft het Britse Autocar op basis van bronnen. Volgens het medium beslist Mercedes-Benz momenteel over de productie van deze kleine G-Klasse, die deel moet gaan uitmaken van een nieuwe groep instapmodellen. De nieuwe CLA wordt een van zijn broertjes. De fabrikant wil bovendien graag een submerk van de G-Klasse maken, net zoals het dat al heeft gedaan met AMG en Maybach. De ´baby-G’ is dus een van de modellen van dat nieuwe submerk.

Mercedes-Ben Concept EQ

Daarmee werkt de Duitse autobouwer dus aan een directe concurrent van bijvoorbeeld de Jeep Avenger. Het wordt een compacte, stoere SUV die gebruik zal maken van verschillende aandrijflijnen. Naast hybride-varianten komt er ook een volledig elektrische versie van deze ‘baby-G’. Die zal gebruikmaken van een nieuw 800 volt-systeem, waarmee het minder dan 30 minuten duurt om de (waarschijnlijk) enorme 100 kWh-batterij binnen 30 minuten tot 80 procent op te laden.

EQG AMG

Wanneer die kleine G-Klasse op de markt moet verschijnen, is nog niet duidelijk. We zullen eerst de ‘echte’ G-Klasse verwelkomen. Die verschijnt volgend jaar definitief. Mercedes-Benz begint dan met de volledig elektrische EQG, waarvan we alweer in 2021 zo goed als alles konden zien. Later verschijnen ook varianten met verbrandingsmotor. Kijk er niet raar van op als Mercedes-Benz ook AMG-varianten van deze EQG presenteert. Of een knotsgekke 6×6-uitvoering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.