Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 5 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Brabus Crawler buggy met 900 pk geeft je een testosteronboost

Brabus laat een absurde buggy zien die in eerste instantie wat weg lijkt te hebben van de Mercedes G-Klasse. Het schepsel draagt de naam Crawler en levert tot wel 900 pk.

Knotsgek speelgoed om zo hard mogelijk over zandvlaktes te razen. Voor Nederland totaal onnodig, hier worden de meeste Jeep en G-Klasses niet eens gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. Da’s elders op de wereld wel anders.

Een absurde offroader

De Brabus Crawler 900 moet nog een stuk competenter zijn als offroader dan de G-Klasse, ondanks dat de neus ongeveer dezelfde vormgeving heeft als de Geländewagen. De buggy heeft een bodemspeling van 53 centimeter, 20-inch offroadwielen en enkel een buizenframe dat jou moet beschermen wanneer je van een zandduin afrolt.

G-Klasse buggy, Brabus Crawler 900
(Afbeelding: Brabus)

De Crawler 900 draait zijn hand niet om voor een heuvel. In de neus van de buggy ligt een V8 met een slagvolume van 4,5 liter. De krachtcentrale zorgt voor 900 pk en 1250 Nm aan koppel. Hiermee sprint je van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,4 seconden. De topsnelheid is door een elektronische begrenzer afgeknepen op 160 kilometer per uur.

Brabus voorziet de Crawler van carbon, carbon en nog meer carbon

Naast het exterieur, is ook een groot deel van de onderdelen in het interieur van koolstofvezel vervaardigd. Zo zijn de racestoelen van cabron fibre en is het dashboard volledig van het dure en sterke materiaal. Desondanks weegt de offroader 2065 kilo.

In het dashboard zit een navigatie (aan de kant van de bijrijder) en een digitaal dashboard (voor de neus van de bestuurder) gemonteerd. Ondanks de elektronica, is het interieur volledig stof- en waterbestendig.

De Crawler is niet straatlegaal en dus enkel gebouwd om op onverharde ondergronden te rijden. De productie is beperkt tot 15 eenheden. Deze worden in de aankomende drie jaar uitgeleverd.

Crawel 900 is niet voor iedereen

Dure materialen, een absurd krachtig motorblok en een gelimiteerde oplage. Een koopje had niemand verwacht, maar een prijskaartje van 749.000 euro exclusief belastingen is wel heel fors voor een buggy. Al zullen kopers van deze testosteronmachine zich waarschijnlijk niet druk maken om een tonnetje meer of minder, op naar het Midden-Oosten!

G-Klasse buggy, Brabus Crawler 900
(Afbeelding: BrabusMedia)

Citroën maakt guitige buggy van Citroën Ami

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.