Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Audi Q6 is niet ‘onze’ Audi Q6

Audi breidt zijn modellen Q-types verder na. Tussen de Q2, Q3, A4, Q5, Q7 en Q8 is nog ruimte voor de Q6 en die is aanstaande. Het SUV-model laat zich eind dit jaar zien. Dat is niet de hier afgebeelde Q6, want deze benzine-auto is exclusief voor China.

Is deze Chinese Q6 de reden dat Audi nog niets over de Europese Audi Q6 loslaat? Dat zou goed kunnen, om juist onduidelijkheid tussen de twee totaal verschillende Q6-modellen te voorkomen. Dat er in Europa een Q6 komt, is bekend. Het wordt het allereerste model op het kakelverse Premium Platform Electric (PPE) komt te staan. De bodemsectie is in samenwerking met Porsche ontwikkeld en vormt tevens de basis voor de Porsche Macan EV. Van de Q6 E-tron heeft Audi nog niets laten zien, maar wel van het model dat ná de Q6 komt, de A6. Die grote A6 Sportback E-tron staat gepland voor enkele maanden na de Q6 E-tron. De Duitsers brengen die SUV in 2023 op de markt, gevolgd dus door de A6 Sportback E-tron. Over de A6 Sportback E-tron praat Audi wel, maar dat model krijgt geen specifieke variant voor een andere markt. Sterker nog, de A6 E-tron werd nota bene als concept op een Chinese autoshow gepresenteerd.

265 pk sterke 2.0

Terug naar de hier getoonde Audi A6. De auto wijkt totaal af van de Q6 zoals die eind dit jaar op de Europese markt wordt voorgesteld. Hij staat op een conventioneel platform dat ontwikkeld is voor verbrandingsmotoren. Voor de aandrijving van de grote SUV zorgt dan ook een 2,0 liter viercilinder benzinemotor. De krachtbron levert 265 pk. Op de foto’s staat ‘quattro’. Of er ook een tweewielaandrijver komt, is nog niet bekend. De autobouwer communiceert namelijk nog niets over de 207 km/h snelle Q6. Alle informatie is door een Autovisie-spion doorgegeven.

Audi mag elektrische Q6 en A6 ook in China gaan maken

Audi A6 E-tron is voor 95% definitief

2,2 ton zware zevenzitter

De 2205 kg zware Q6 meet 5,099 meter en reikt in de breedte en hoogte tot respectievelijk 2,014 en 1,784 meter. De wielbasis bedraagt 2,98 meter. Binnen deze afmetingen van de tamelijk hoekige carrosserie biedt de Q6 plaats aan maximaal zeven personen. De aankleding van het koetswerk is afhankelijk van de uitvoering. De fabrikant stelt de klant niet alleen keuze uit de wielen -17, 20 en 21 inch- er is ook een mogelijkheid om voor een afwijkende grille, bumperpartij of single- of duotone kleurstelling en te kiezen.

Onthulling Audi Q6

Wanneer Audi zelf de Q6 voor de Chinese markt introduceert, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.