Remco Slump
Remco Slump Nieuws 4 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse overheid verkoopt een verlengde Hummer… in het roze!

Zou de overheid deze Hummer bij een drugscrimineel in beslag hebben genomen? Vast niet. Daar is-ie veel te opvallend voor, met zijn vrachtwagenlengte en opvallende barbiekleur.

Wat weten we van deze Hummer H2? Niet veel. Alleen dat-ie een mijlenstand van 68.124 heeft (omgerekend: 109.000 kilometer) en dat onder de kap een 6,0-liter V8 ligt op LPG.

Hummer met wielbasis van 7,3 meter

Duiken we in de databank van de RDW, dan zien we dat deze limousine ooit 96.350 euro heeft gekost. Hij heeft negen zitplaatsen – in een nogal smaakloos interieur – en een wielbasis van 7,3 meter.

Hummer
(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

En dan komen we gelijk bij het grootste probleem. Als je alleen een autorijbewijs hebt, mag je deze Hummer niet besturen. Op zijn kenteken staat een leeggewicht van 4510 kilo.

Sneller (leverbaar) dan de Tesla Cybertruck, dit is de GMC Hummer EV

Nu barbieroze, vroeger Hummer-geel

Ook geinig om te zien, oorspronkelijk was de auto geel. Dat is waarschijnlijk voordat-ie werd omgebouwd tot verlengde limo, want we weten precies welke kleur geel het is: de introductiekleur van de H2 in 2002.

Fijn om te weten, trouwens. Mocht je besluiten om dit gevaarte te kopen bij de Domeinen, dan hoef je je geen zorgen te maken over de compacte, Amerikaanse kentekenplaat achter. De Hummer heeft daar een ontheffing voor.

Laat de Hummer maar komen: EU wil zwaardere auto’s toestaan met rijbewijs B

Enorme 6,0-liter V8 met slechts 320 pk

Dat de H2 een 6,0-liter V8 heeft, klinkt overigens indrukwekkender dan het is. Het vermogen van de Vortec-motor is slechts 320 pk, waarmee de originele Hummer – dus zonder zevenmijlslaarsen – in net geen 11 seconden naar 100 km/h ging.

Hummer
(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

Nu een elektrisch submerk van GMC

Het Amerikaanse merk Hummer heeft zo’n tien jaar bestaan, van eind jaren negentig – toen General Motors het kocht van AM General – tot 2010. Sinds 2020 is Hummer een elektrisch submerk van GMC.

Hummer
(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

Dat is licht ironisch, want begin 2000 was de fabrikant een synoniem voor veel te grote en veel te vervuilende SUV’s. Niet een bedrijf waar de milieubeweging gek op was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.