Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 25 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

De laagste auto ter wereld die wordt bestuurd door een mens

Dames en heren, maak een heel diepe buiging, hier is de laagste auto ter wereld. En hoewel het onmogelijk lijkt, wordt de wagen toch echt bestuurd door een mens.

Er wordt regelmatig geschreven over de snelste of de duurste auto ter wereld. Toch zijn er ook mensen die hier niets om geven, maar er juist naar streven ‘s werelds laagste auto te creëren. We hebben het niet over de stevig verlaagde Volvo uit Onze Garage, of mensen uit de stance scene, maar over de heren van Carmagheddon.

De laagste auto ter wereld

Als je een auto koopt, let je normaal gesproken op zaken als beenruimte en comfort. Nou, bij deze auto moet je blij zijn als je er überhaupt in past. Maar het kan, zo is bewezen met bewegende beelden. Carmagheddon, een Italiaans collectief dat auto’s modificeert, heeft de laagste auto ter wereld gemaakt. En ondanks zijn onconventionele uiterlijk is de wagen door een mens te besturen.

(Afbeelding: Carmagheddon)

De kleine auto is een gedeconstrueerde Fiat Panda – hoe kan het ook anders – en is opgepikt bij een lokale sloperij. Na heel wat gesloop en gesleutel, bleven alleen het bovenste deel van de deur, de ramen en de motorkap over. De rest blijkt simpelweg niet nodig. Althans, als je genoeg hebt aan 1,5 centimeter bodemvrijheid.

‘One Wheel Drive’ Fiat Panda

Het resultaat is allesbehalve een 4×4, want deze Fiat Panda van Carmagheddon is een heuse ‘One Wheel Drive’. Uiteindelijk ziet het er behoorlijk surrealistisch uit als de laagste auto ter wereld langs rijdt. De auto is, zoals je in de video ziet, alleen niet geschikt voor heel lange ritten.

Hoogste IQ

Ben je meer van de functionaliteit? Check dan deze ruime, tweedehands gezinsauto’s en wat je ervoor krijgt. En ben je meer van het hoogste dan laagste? Deze autorijders hebben het hoogste IQ en BMW scoort bedroevend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.