Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: zo duur kan jij een Honda e:Ny1 maken

De Honda e:Ny1 is de allereerste elektrische SUV van Honda. Op papier klinkt deze Honda bijzonder aantrekkelijk, want hij heeft een elektrisch rijbereik van 412 kilometer (WLTP) en kan dankzij een 100 kW-snellader opladen van 10 tot 80% in ongeveer 45 minuten. Prijskaartje? Vanaf 48.750 euro. Maar wat als je alle opties onder elkaar zet? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Honda e:Ny1 heeft 204 pk (150 kW)

Het had even tijd nodig, Honda’s eerste elektrische SUV. Maar hij is er nu. De Honda e:Ny1 – hadden ze echt geen betere naam kunnen verzinnen? – heeft een systeemvermogen van 204 pk, een koppel van 315 Nm en een 0-100-tijd van 7,6 seconden. Prima cijfers.

Keuze uit Elegance of Advance

Maar hoe zit het met prijzen? Op de prijslijst staan twee versies: de Elegance en Advance. De basisversie Elegance heeft een prijskaartje van 48.750 euro. Voor dat bedrag krijg je standaard parkeersensoren voor en achter, automatisch grootlicht, een achteruitkijkcamera, een zogeheten Air Diffusion System, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, een draadloos oplaadsysteem voor smartphones, een Digital Driver’s Display, stoelverwarming voor, Keyless Entry en Start en – tot slot – een Honda Connect infotainmentsysteem met 15,1-inch touchscreen met ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto.

Honda e:Ny1 Advance

De Honda e:Ny1 Advance – die 52.820 euro kost – voegt hier nog een verwarmbaar stuurwiel, een Multi View Camera, Honda Parking Pilot, een elektrische kofferklep en een panoramisch glazen dak aan toe.

Exterieurpakketten

Honda levert daarnaast nog verschillende exterieurpakketten.

Obscura Top Black Pack – 1.674 euro
Het Obscura Black Pack geeft de auto een sportief en expressief karakter door zwartkleurige accessoires toe te voegen. Deze set bevat een voorgrille met parkeersensoren en een achterklepspoilerverlenging.

Ilmenite Titanium Full Pack – 1.937 euro
Het Ilmenite Titanium Pack bestaat uit achterklepdecoratie, mistlampdecoraties, een set buitenspiegelkappen, een stuurwieldecoratie, een middenconsoledecoratie en een set deurschakelaarpanelen.

Ilmenite Titanium Pack Exterior – 899 euro
Dit pakket biedt titaniumkleurige accenten voor het exterieur. Deze set bevat een achterklepdecoratie, mistlampdecoraties en een set buitenspiegelkappen.

Advance grille vooraan – 1.203 euro
De Advance grille in Crystal Black Pearl geeft de auto een andere voorzijde waarbij het oplaaddeksel in carrosseriekleur wordt vervangen door een zwart paneel.

Wieldesigns

Er is keuze uit vier lichtmetalen wieldesigns, maar de wielen hebben altijd een diameter van 18-inch. Optioneel levert Honda 18-inch HR1811-wielen in Gunpowder Black (1.809 euro), 18-inch HR1812-wielen in Gunpowder Black met diamond cut (1.975 euro) of 18-inch HR1813-wielen in de kleur Gunpowder Black ramen met een glanzende blanke lak en Ilmenite Titanium kleuraccenten (1.975 euro).

Honda e:Ny1

Exterieurkleuren en interieurthema’s

Tot slot levert Honda de e:Ny1 in vijf kleuren. Aqua Topaz Metallic is standaard en heeft dus geen meerprijs. Voor de kleuren Crystal Black Pearl, Vermillion Red Pearl, Urban Grey Pearl en Platinum White Pearl dien je 950 euro te betalen. Er zijn twee interieurthema’s: Zwart kunstleder of Lichtgrijs kunstleder. Beide thema’s zijn ‘gratis’. Voor het interieur levert Honda verlichte instaplijsten uitgevoerd in chroom met een blauw verlicht e:Ny1-logo. Kosten: 537 euro.

Honda e:Ny1

Eindprijs Honda e:Ny1

Dit betekent dat een Honda e:Ny1 je in theorie 59.422 euro kan kosten, mits je alle beschikbare opties aanvinkt en je voor de duurdere Advance-uitvoering kiest. Dat is dan weer aan de dure kant, want voor dat geld heb je ook een Tesla Model Y Performance, om maar even een auto te noemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.