Autovisie
Autovisie Nieuws 30 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

De grootste Hyundai ter wereld: Hyundai Palisade

De Hyundai Santa Fe – in Europa de grootste SUV van Hyundai – verbleekt zo’n beetje naast de nieuwe Palisade. Het is het grootste model van Hyundai. Hij wordt in Ulsan (Zuid-Korea) gebouwd en komt in de zomer van 2019 op de Amerikaanse markt.

Pensioen

Hyundai heeft ten opzichte van Europa een iets ander modellengamma in de Verenigde Staten en in Korea. Zo leverde Hyundai lange tijd de Veracruz (ix55) en maakt momenteel de Santa Fe XL met langere wielbasis en zeven zitplaatsen deel uit van de Hyundai-familie. Die Santa Fe XL mag binnen afzienbare tijd met pensioen. Deze Palisade neemt de rol als absolute SUV-vlaggenschip en zeven zitplaatsen over.

Forse SUV

Naar Europa komt de Palisade niet. Ook de forse SUV Telluride van zustermerk Kia komt niet naar Europa. In de Verenigde Staten zitten ze wel te wachten op deze forse SUV’s. Modellen als de Toyota Highlander, Honda Pilot en Ford Explorer zijn er zeer populair. De Hyundai Palisade moet een flinke taartpunt in dit segment gaan opeisen.

Bekerhouders

De Palisade krijgt van Hyundai een 3,8-liter V6-benzinemotor met 295 pk en 355 Nm, gekoppeld aan een achttraps automaat. Met een wielbasis van 2,9 meter hebben inzittenden volgens Hyundai veel beenruimte. De auto heeft zestien bekerhouders. En ja: dat is bovengemiddeld veel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.