Autovisie
Autovisie Nieuws 30 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Toyota Prius opgefrist voor 2019

Toyota trekt op de Los Angeles Auto Show het doek van de gefacelifte Toyota Prius. De zelfopladende hybride krijgt nieuw vormgegeven koplampen met bi-beam LED-verlichting, een opgewaardeerd interieur en een nieuwe achterzijde. De gefacelifte Prius blijft niet alleen in Amerika. Op 18 januari 2019 maakt de auto zijn debuut op de Brussel Motor Show.

Toyota Prius 2019 Facelift 2

Een breder uiterlijk

De grootste veranderingen vind je aan de achterkant van de Prius. Toyota ontwierp een nieuwe achterklep met trapeziumvormige kentekenuitsparing en installeert andere achterlichten. Die designkenmerken moeten, volgens Toyota, de Prius een breed en stoer uiterlijk geven. Toyota introduceert ook twee nieuwe carrosseriekleuren voor de Prius. Klanten kunnen vanaf volgend jaar kiezen voor de blauwtint Aqua Breeze Blue of Emotional Red.

Toyota Prius 2019 Facelift 4

Een betere ergonomie

De veranderingen blijven niet beperkt tot een paar nieuwe kleuren en designkenmerken. De Japanse autofabrikant pakt ook subtiel het interieur van de Prius aan. De middenconsole krijgt een nieuwe ergonomische indeling en het instrumentenpaneel wordt gemoderniseerd. Voor Prius-eigenaren met grote smartphones is er ook goed nieuws, want de Wireless Charger is een stuk groter geworden. Daarnaast toont het nieuwe head-up display voortaan ook navigatieaanwijzingen met pijltjes. Het multimediasysteem Toyota Touch 2 werd sneller en gebruiksvriendelijker. Je kan voortaan ook in- of uitzoomen met je duim en wijsvinger. Medio 2019 staat de vernieuwde Prius in de showroom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.