Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 28 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Daimler-topman moet uitleg geven over mogelijke emissiefraude

Daimler-baas Dieter Zetsche moest vandaag uitleg komen geven op het Duitse ministerie van Transport. Dieselvarianten van de C-Klasse en Vito zouden software aan boord hebben die de uitstoot manipuleert.

DX042_215E_9
Het Duitse Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) heeft Mercedes-Benz de opdracht gegeven om alle 1,6 liter turbodieselvarianten van de Vito terug te roepen naar de dealers. Ze zouden illegale programmatuur aan boord hebben. Volgens Bild am Sonntag doet de KBA onderzoek naar zo’n 40.000 Vito’s en 80.000 C-Klasses. Volgens Mercedes-Benz is de software die de auto’s aan boord hebben volgens de wet.

Over veertien dagen

De Duitse minister van Transport wilde van Zetsche weten om hoeveel auto’s het gaat, wat er precies aan de hand is en wat eraan gedaan gaat worden. Zetsche de minister hebben over veertien dagen weer een ontmoeting. Mercedes-Benz moet op 15 juni een oplossing voor het uitstootprobleem met de Vito hebben.

Onderzoek Frankrijk

Niet alleen Daimler en Mercedes-Benz worden onderzocht, maar ook toeleverancier Bosch en de Franse autofabrikant Renault. Een aantal Mercedes-modellen, waaronder de Vito, gebruikt dieselmotoren van Renault. De KBA heeft toegegeven samen te werken met buitenlandse autoriteiten. In Frankrijk loopt een onderzoek naar Renault.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.