Autovisie
Autovisie Nieuws 24 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Daihatsu komt met Copen Coupé in 2019

Daihatsu presenteert op de Tokyo Auto Salon (11 tot 14 januari 2019) een coupévariant van de Daihatsu Copen. De carrosserievariant arriveert in de loop van 2019 op de Japanse markt.

Sperdifferentieel

Bijzonder aan de Daihatsu Copen Coupé is niet alleen het vaste coupédak, maar ook dat de tweezitter standaard over een sperdifferentieel (LSD) beschikt. Het dak is gemaakt van met koolstofvezel versterkt plastic (CRFP, Carbon Fiber Reinforced Plastic) en optioneel leverbaar met een glazen paneel.

Daihatsu Copen Coupé 2019 Foto 1

Driecilinder

Daihatsu levert het model standaard met een Momo-sportstuurwiel met lederen afwerking, een CVT-automaat met schakelflippers, het eerder genoemde LSD, BBS-wielen en een plaquette met daarop het serienummer. Optioneel levert Daihatsu een sportievere einddemper en HKS-wielophanging. De krachtbron blijft ongewijzigd. Ook de Daihatsu Copen Coupé beschikt dus over een 64 pk sterke 0,66-liter driecilinder turbobenzinemotor.

Kei Car

De Daihatsu Copen is een zogeheten Kei Car. In dat segment vallen compacte stadsmodelletjes met een krachtbron van maximaal 660 cc, een maximale lengte en breedte van respectievelijk 3,4 en 1,48 meter en een motorvermogen van niet meer dan 64 pk. De oplage van de Copen Coupé is uiterst beperkt. Daihatsu produceert niet meer dan 200 exemplaren. De levering in Japan start in april 2019.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.