Autovisie
Autovisie Nieuws 24 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Studiemodel Mazda MX-5 heeft koolstofvezel hardtop

Mazda pakt vrij groot uit op de Tokyo Auto Salon (11 tot 14 januari 2019). De absolute highlight is de Mazda MX-5 Roadster Drop-Head Coupé Concept: een MX-5 Roadster met afneembare koolstofvezel hardtop.

Extra stijfheid

Volgens Mazda zorgt de afneembare koolstofvezel hardtop voor extra stijfheid. Of de Japanners productieplannen hebben voor het dakje is niet bekend. Vooralsnog moeten we spreken over een studiemodel. Wie een Mazda met ‘hard’ dak wenst, is momenteel aangewezen op de MX-5 RF. De letters RF staan voor Retractable Fastback.

MX-5 Roadster Drop-Head Coupé Concept 2

Sperdifferentieel

Mazda geeft de MX-5 Drop-Head Coupé Concept nog wat leuke extra’s, zoals een andere frontsplitter, andere zijskirts en 16-inch RAYS-wielen. En er is meer: zoals sportkuipen van Recaro en aluminium voetpedalen. Een nieuw vliegwiel, een verbeterd luchtfilter en een sperdifferentieel (LSD) maken het feestje compleet.

Meer Mazda’s

Mazda presenteert op de autoshow in Tokio verder nog een aangepaste CX-8 Custom Style, een CX-5 Custom Style en Mazda 3 Custom Style. Laatstgenoemde is een creatie op basis van de nieuwe generatie Mazda 3 die in november 2018 werd voorgesteld op de Los Angeles Auto Show.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.