Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 3 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Cristiano Ronaldo trakteert zichzelf op Bugatti Centodieci

De Portugese stervoetballer viert het kampioenschap van Juventus op gepaste wijze, namelijk met een Bugatti Centodieci. De Italiaanse topclub is voor de negende keer landkampioen.

Tegen Sampdoria was de beslissing, en een van de twee gemaakte doelpunten kwam op naam te staan van Ronaldo. Drie dagen na die wedstrijd wist de Italiaanse pers te melden dat Ronaldo zichzelf trakteerde op een welverdiend cadeau.

Centodieci is een ode aan de EB110

En dat cadeau is één van de tien Bugatti’s Centodieci. Het prijskaartje: een slordige 8 miljoen euro (exclusief belastingen). Dat moet overigens voor de 100 miljoen euro kostende Ronaldo geen probleem zijn. De Centodieci is een speciaal project, en maakt deel uit van de 110e verjaardag van de fabrikant. Tevens is het model ook een ode aan de historische EB110. Dat uit zich direct in de vorm van het luchtrooster naast het zijraam, het zwevende dak en het kleine hoefijzer met het op de neus geplaatste Bugatti-embleem. De achterzijde oogt hoog door de gefixeerde spoiler, zoals de EB110 Supersport die ook had. De rode verlichtingselementen geven de sportcoupé visuele breedte. De plaatsing van de lichtelementen lijken op het rooster van de EB110 GT, terwijl de hoofdverlichting achter de ronding van de EB110-units heeft overgenomen. Meer weten over de Centodieci? Bekijk dan hier Sjoerds Weetjes over de bijzondere Bugatti!

Bugatti Centodieci

 

Meer pk’s, lager gewicht

De motor is hetzelfde als de 8,0-liter W16 uit de Chiron, alleen met 100 pk meer. Het totaalvermogen komt nu uit op 1600 pk. Daarnaast is de Centodieci iets lichter, waarbij ingenieurs streefden naar een reductie van 40 kg. Alle 10 exemplaren van de Centodieci zijn verkocht, alleen wilde Bugatti niet zeggen aan wie. Nu is dus één eigenaar bekend: Cristiano Ronaldo. Vast staat dat de rest bekenden van de fabrikant zijn, want alle geselecteerde personen hebben minimaal één Bugatti in de garage staan, in ieder geval een Chiron. De eerste modellen van de Centodieci zouden in 2021 geleverd moeten worden, dus de Chiron van de topvoetballer moet nog even geduld hebben voor hij zijn broertje kan verwelkomen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.