Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 26 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Corona is terug in China en legt Mazda-fabrieken stil

Mazda ziet zich gedwongen de productie in twee van zijn fabrieken in Japan zeker tot en met vrijdag stil te leggen. De Japanse autoproducent kampt met tekorten aan onderdelen. Die kunnen niet vanuit China naar Japan vliegen door problemen op de Chinese luchthaven van Shanghai Pudong na een corona-uitbraak.

Vooral een grondafhandelingsbedrijf op de luchthaven is getroffen. Vijf werknemers van de terminal bleken vorige week besmet te zijn met corona. Volgens berichten in de media zou de hele vrachtzone op de luchthaven daarop zijn gesloten.

Mazda CX-5 SUV en meer getroffen

Door de vertraging zijn essentiële elektrische onderdelen nog niet geleverd. De productiestop is van invloed op de productie van de CX-5 SUV, maar ook van andere modellen aldus Mazda. De autoproducent houdt niet bij welke vrachtvervoerder de onderdelen vervoert, maar het lijkt om de Japanse luchtvaartmaatschappij ANA te gaan waar de problemen spelen, aldus een woordvoerder van Mazda.

ANA laat weten dat er minder vluchten van en naar China worden uitgevoerd. En dat er beperkingen zijn rond vracht als gevolg van de Covid-19-situatie daar. ANA rekent erop dat de situatie tot zeker 5 september aanhoudt.

Mazda CX-5-opvolger gaat waarschijnlijk CX-50 heten

Niet de eerste keer

Mazda legt nu de productie van zijn fabrieken in Hiroshima en Hofu zeker tot en met vrijdag stil vanwege de tekorten aan onderdelen. Daarbij is het onzeker wanneer de vrachtdiensten zullen worden hervat. Die fabrieken werden eerder deze maand ook tijdelijk stilgelegd als gevolg van hevige regen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.