Autovisie
Autovisie Nieuws 9 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Vroeg verjaardagscadeau: Caterham Seven Sprint

Er is er een bijna jarig. Dat kun je wel zien, dat is Lotus Seven. Daarom introduceert Caterham, dat de Seven al sinds 1973 bouwt, op de Goodwood Revival de retrofantastische Seven Sprint.

De Lotus Seven debuteerde in 1957, maar dat weerhoudt Caterham er niet van zijn ‘Sixty Years of Seven’-viering in de aanloop naar 2017 alvast in beweging te zetten met deze Seven Sprint.

Nostalgische uitstraling

Het model is in de basis een Seven 160, wat betekent dat hij wordt aangedreven door een 80 pk sterke driecilinder van Suzuki. Het uiterlijk en innerlijk van de Sprint zijn echter grondig aangepakt om het jubileummodelletje een nostalgische jaren zestig-uitstraling te geven.

“Er worden niet meer dan zestig exemplaren van de Seven Sprint gemaakt”

De meest in het oog springende details zijn de klassieke spatborden boven de voorwielen, de crèmekleurige wielen met verchroomde doppen, de gepolijste uitlaatdemper, de vier losse achterlichten en de Caterham- en Seven Sprint-retrologo’s.

Mellow Yellow

Er worden niet meer dan zestig exemplaren van de Seven Sprint gemaakt. Klanten kunnen voor de carrosserie kiezen uit zes kleuren die in 1966 en 1967 leverbaar waren op de originele Lotus Seven: Cream, Misty Blue, Mellow Yellow, Regency Red, Camberwick Green en British Racing Green.

LEES OOK: CATERHAM SEVEN 620S IETS ‘COMFORTABELER’

Binnenin de Seven Sprint monteert Caterham tapijt (jawel!), een met hout omrand stuurwiel en een dashboard met klassiek ogende instrumenten. De interieurpanelen en stoelen zijn uitgevoerd in helder rood.

Europese markt

De Caterham Seven Sprint wordt alleen op de Engelse en Europese markt aangeboden. Het gelimiteerde model kost in het Verenigd Koninkrijk 27.995 pond, wat neerkomt op zo’n 33.000 euro.

BEKIJK OOK: CATERHAM SEVEN 165 – SPORTWAGENTJE MET SLECHTS 80 PK

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.