Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 5 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Car of the Year-kandidaat (1/7): Jeep Avenger, prijsvechter?

De ontknoping voor de verkiezing van de Auto van het Jaar 2023 nadert. Net als voorgaande jaren zijn er weer 7 finalisten geselecteerd. De aankomende zeven dagen lichten we iedere dag een kanshebber voor de titel Car of the Year uit.

De uitreiking van Car of the Year vindt dit jaar plaats op 13 januari. Tegen die tijd is de live-stream te zien via Autovisie.nl.

Jeep Avenger finalist Car of the Year

De eerste kandidaat die we uitlichten is de Jeep Avenger. De auto is volledig elektrisch en komt onderhuids overeen met de Opel Mokka-e en Peugeot e-2008.

Jeep Avenger, car of the year, auto van het jaar
(Afbeelding: Jeep)

De potentiële Car of the Year heeft een 156 pk en 260 Nm sterke elektromotor die zijn energie put uit een 54 kWh accupakket. Met dit accupakket kan je 400 kilometer volgens WLTP rijden. Snelladen kan met maximaal 100 kW.

Deze occasion wil je: NSU Ro 80, Auto van het Jaar met wankelmotor

Hoewel de Avenger een Jeep is, ontbreekt het de EV aan vierwielaandrijving. Wel heeft hij Hill Descent Control en Selec Terrain, waarmee je de aandrijflijn kan overschakelen op de standen Normal, Eco, Sport, Snow, Mud en Sand. De potentiële auto van het jaar is een stuk korter dan de 2008 (4,08 meter versus 4,30 meter). Dit heeft voordelen voor de overhang en dus aanrij- en afrijhoek. Ook op asfalt staat hij zijn mannetje en schrikt hij niet van bochten, wel voel je dat zijn onderstel behoorlijk stevig is afgeveerd.

Jeep Avenger, car of the year, auto van het jaar
(Afbeelding: Jeep)

Ondanks zijn kleinere design van de Jeep Avenger, heb je niet het idee dat de auto kleiner is dan de concurrentie. Door knappe packaging, maakt deze Jeep gebruik van elke vierkante centimeter. Langere volwassene kunnen goed achterin zitten en de bagageruimte is behoorlijk.

Prijsvechter?

Daarbij is de Jeep Avenger redelijk geprijsd. De rijk aangeklede 1st Edition heeft een prijskaartje van 40.500 euro. Of je de Car of the Year-kandidaat ook een echte prijsvechter is, laat Jaco Bijlsma in onderstaande video weten.

De Toyota Yaris is Car of the Year 2021!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.