Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 25 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de camper van het jaar 2023

Net als de Car of the Year wordt er ook ieder jaar een camper van het jaar gekozen. Dit doet de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC).

De verkiezing wordt opgedeeld in vier soorten campers. Zo wordt er een winnaar gekozen in de klasse: camperbusje, buscamper, halfintegraal en integraal. De keuze wordt gemaakt door vak-jury.

Camperbusje van het jaar

Bij de camperbusjes is de Tonke EQV camper van het jaar. De kampeerwagen is gebaseerd op de Mercedes EQV. De volledig elektrische camper heeft een actieradius tot 360 kilometer en biedt vier slaapplekken, een buitendouche, een keuken en ruimte voor een los toilet.

Camper van het jaar, 2023
(Afbeelding: Tonke)

De camper is de enige met een volledig elektrische aandrijflijn in het lijstje.

Buscamper van het jaar

In de klasse ‘buscamper’ wint de Affinity Duo. De camper is in de basis een Peugeot Boxer die erg slim is ingericht voor twee personen.

(Afbeelding: Affinity)

De kampeerwagen biedt een vast bed, een badkamer, een ruime keuken en een veel opbergmogelijkheden.

Halfintegraal camper van het jaar

Bij de categorie ‘halfintegraal’ wint de Knaus Tourer Van 500 MQ. Een Volkswagen T6 vormt de basis voor de camper.

Camper van het jaar, 2023
(Afbeelding: Knaus)

De auto beschikt over een badkamer met ruime douche, een grote keuken die aan twee kanten open kan en heeft een mooi slim design.

Integraal camper van het jaar

De vierde winnaar van de camper van het jaar titel is de Frankia Neo-i. De kampeerwagen wint deze prijs in de integraal-klasse. Omdat de jury dit jaar weinig innovaties waarnam onder de integraal campers, waren er slechts twee finalisten voor de ‘titel kampeerwagen van het jaar’ in dit segment.

(Afbeelding: Frankia)

Door het relatief lage basisgewicht, waardoor de camper met een B-rijbewijs mag worden bestuurd, de slim ingerichte badkamer en de behoorlijke stahoogte van twee meter, wint de Frankia Neo-i van de Adria Supersonic 780 SL.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.