Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 22 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze camper-fabrikant maakt mini alkoof en half-integraal kampeerwagens

Sommige campereigenaren stappen hun rijdende vakantiehuisje in en hebben direct het vakantiegevoel. Anderen kijken nog op tegen de ellelange reis naar een zonnige bestemming. Hoewel de meeste snelwegen vaak goed begaanbaar zijn met een camper, kan een groot gevaarte in de kleine Europese straatjes soms voor de nodige spanning zorgen.

Daarom wil niet iedereen een grote kampeerwagen, maar soms is een camperbusje dan weer net te klein. Het Engelse bedrijf Nu Venture maakt daarom van busjes half-integraal campers die compact zijn maar meer ruimte bieden dan het standaard busje.

Nu Rio Micro half-integraal camper

Zo is er de ‘Nu Rio Micro’ een kleine half-integraal camper met een uitgebreid interieur. Er is een keukentje met koelkast, een badkamertje en een tafel met twee bankjes of een U-vormige bank aan boord.

alkoof, half-integraal, campers, camper
(Afbeelding: Nu Venture)

Optioneel kan je zelfs kiezen voor een oven en televisie die gekoppeld zijn aan de tweede batterij. Deze accu is op te laden met behulp van een optioneel zonnepaneel op het dak.

alkoof, half-integraal, campers, camper
(Afbeelding: Nu Venture)

De camper is gebouwd op basis van een Peugeot Expert en heeft een 2,0-liter HDI onder de kap die gekoppeld is aan een automatische transmissie.

Ook kleine alkoof-campers

Hoewel je wellicht nog nooit gehoord hebt van het bedrijf, bestaat het al sinds 1993. De fabrikant maakt op dit moment enkel mini half-integraal campers, maar heeft in het verleden ook mini-alkoofs gemaakt.

Zo staat er een ‘Surf’ te koop. De camper is slechts 5,27 meter lang, 1,93 meter breed en 2,62 meter hoog. Toch zijn er aan boord twee eenpersoonsbedden die om te toveren zijn naar een groter tweepersoons bed. Van de slaapplekken kan je twee bankjes maken waartussen een eettafel te plaatsen is. De keuken beschikt over een wasbak, koelkast, oven en kookplaat met vier gaspitten.

alkoof, half-integraal, campers, camper
(Afbeelding: Nu Venture)

De camper is ooit geboren als Citroën Berlingo en heeft een 1.6-liter HDI aan boord. Deze zit gekoppeld aan een gesynchroniseerde versnellingsbak met vijf verzetten.

(Afbeelding: Nu Venture)

De Nu Surf heeft 33.000 mijl (53.108 kilometer) op de teller staan en wordt aangeboden voor 30.995 pond (36.195 euro). Prijzen van de nieuwe campers toont de fabrikant niet en zijn enkel op aanvraag te verkrijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.