Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 19 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Cadillac Escala Concept toont nieuw design op Pebble Beach

Tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance in Monterey toont de Cadillac Escala welke kant het Amerikaanse merk op wil, vooral qua design.

Cadillac Escala Concept

Cadillac Escala

De Escala (Spaans voor ‘schaal’, als formaat) is een studiemodel waarop zowel design- als technische ideeën voor het eerst naar buiten gebracht worden, stelt Cadillac. Het model moet op die manier symbool staat voor het doel van het merk om weer bij de beste premiummerken te horen.

De auto is feitelijk een grotere, luxueuzere variant op de CT6, waarmee Autovisie kortgeleden nog voor het eerst op pad ging. De Escala staat op hetzelfde platform en is maar liefst 15,2 centrimeter langer, waardoor de lengte uitkomt op een forse 5,34 meter. Opvallend zijn de nieuw ogende, maar toch herkenbare verticale (OLED-)verlichtingsunits voor en het ‘driedimensionele’ patroon in de grille.

Interieur

Eerder gaf Cadillac al Cadillac Escala Concept

V8

Het studiemodel beschikt in elk geval over achterwielaandrijving, net als de CT6. Onder de kap zit een experimentele motor: een 4,2 liter V8 met twee turbo’s die in elk geval terug zal keren in toekomstige Cadillacs. De krachtbron beschikt onder meer over Active Fuel Management, oftewel de mogelijkheid om een cilinderbank uit te schakelen en op vier pitten te cruisen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.