Autovisie
Autovisie Nieuws 25 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Bugatti La Voiture Noire in Genève had elektrische aandrijflijn

De Bugatti La Voiture Noire was misschien wel een van de showtoppers op de Autosalon van Genève die van 7 tot 17 maart was geopend. De auto zag er redelijk afleveringsrijp uit, maar dat blijkt totaal niet het geval te zijn. De koper moet nog minimaal twee jaar wachten op de levering.

Elektrische aandrijflijn

De Bugatti La Voiture Noire die in Genève te zien was, had nog helemaal geen krachtbron of een interieur. Het ging om een zogeheten mock-up, een lege huls. Om de auto toch rijdend te krijgen, werd de La Voiture Noire voor de show voorzien van een elektrische aandrijflijn, zodat hij heel stilletjes in wandeltempo kon voortbewegen, zoals je in onderstaande video kunt zien.

Geen interieur

“We zijn pas een half jaar geleden aan het project begonnen”, aldus Tim Bravo, woordvoerder van Bugatti, in een reactie. “Toen de klant instemde met ons voorstel, zijn we begonnen met de bouw van de auto. De auto wordt pas in twee of tweeënhalf jaar afgeleverd aan de klant. De auto in Genève had nog geen interieur.”

Aan het werk

Bugatti heeft zich dus eerst gericht op het design en gaat zich de komende maanden richten op het voltooien van de aandrijflijn en het interieur. En dan, over iets meer dan 24 maanden, kan de koper eindelijk genieten van zijn aankoop ter waarde van 11 miljoen euro, exclusief belastingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.