Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Bugatti Chiron Noire Sportive en Élégance gelimiteerd in naakt carbon

De week beginnen met twee nieuwe, zwaar gelimiteerde Bugatti’s is nooit vervelend. Zeg daarom hallo tegen de Bugatti Chiron Noire Sportive en de Bugatti Chiron Noire Élégance in al hun naakte carbon-glorie.

Als je als autofabrikant met een uniek model komt en klanten blijven maar vragen of je wellicht ook zoiets voor hen kunt maken, dan moet je ze uiteindelijk een beetje tegemoet komen. Bugatti maakt namelijk maar één La Voiture Noire, en doet voor de rest niet aan unieke producten op aanvraag. Ongeacht hoeveel geld een klant biedt. Maar de fabrikant is de beroerdste niet, en komt nu met de Bugatti Chiron Noire Sportive en de Bugatti Chiron Noire Élégance, die beide inspiratie halen uit de unieke La Voiture Noire.

Koolstofvezel

Beide Chirons zijn uitgevoerd in naakt koolstofvezel. Op de Bugatti Chiron Noire Élégance is dit glanzend afgewerkt. Daarbij zijn meerdere carrosserie-onderdelen ook van glimmende materialen gemaakt. Zo is het Bugatti-embleem helemaal van zilver, en zijn de C-vormige lijn aan de zijkant en de kappen voor de buitenspiegels gemaakt van gepolijst aluminium. Het geheel wordt afgemaakt met een set nieuwe velgen met daarachter zwarte remklauwen.

Zoals je wel kunt raden vinden we in het interieur van de Noire Élégance voornamelijk zwart. Zwart leer, met zwarte accenten en een ‘Noire’ inscriptie op de dorpels, de middenconsole en de hoofdsteunen.

Matzwart

Ben je niet zo van de glimmend zwarte onderdelen? Dan heeft Bugatti de Noire Sportive voor je in de aanbieding. Deze wordt ook geleverd in naakt koolstofvezel, alleen is dit nu mat afgewerkt. Er is op deze versie dan ook geen glanzend stuk aluminium te vinden, al deze onderdelen zijn in matzwart uitgevoerd. Dat geldt overigens ook voor het interieur, waar we hier ook nog eens matzwarte knoppen terugvinden.

De Bugatti Chiron Noire Sportive en de Bugatti Chiron Noire Élégance zijn eigenlijk omgebouwde Chiron Sports. De Franse autobouwer gaat er in totaal maar 20 van maken en zal ze al gaan leveren in het tweede kwartaal van volgend jaar. Kosten? Drie miljoen euro. Daar komen de belastingen nog bij. Heb je al een Chiron Sport in bestelling staan? Dan kan je Bugatti ook een belletje geven en vragen of ze deze willen upgraden naar een Noire Sportive of Élégance. In dat geval vraagt de fabrikant of er €100.000 naar hun overgemaakt kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.