Autovisie
Autovisie Nieuws 20 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Breaking: Ford Mustang V8 twee keer zo duur

Het belangrijkste autonieuws van vandaag: door het strenge Nederlandse CO2-beleid is de Ford Mustang GT V8 ruim twee keer zo duur als de 2.3 EcoBoost, de McLaren 650S komt er als gelimiteerde Le Mans Edition en de Peugeot 308 GT weet onze honger naar een echte GTi niet te stillen.

Nieuwe Ford Mustang vanaf 55 mille

Ford haalt de Mustang eindelijk officieel naar Nederland. Het model komt hier op de markt voor een vanafprijs van 55.195 euro. Voor dat geld levert Ford een coupé met een 314 pk sterke 2,3 liter viercilinder turbomotor. De dikke 5,0 liter V8 met 418 pk krijgt CO2-straf van onze overheid en kost daardoor meer dan het dubbele: 112.195 euro. Ter vergelijking: in de Verenigde Staten staat de achtcilinder voor net geen 28.000 euro in de prijslijsten.

Klik hier voor het volledige bericht

 

McLaren 650S viert Le Mans-overwinning F1 GTR

De legendarische McLaren F1 kwam twintig jaar geleden als eerste over de meet tijdens de 24 Uur van Le Mans. Reden genoeg voor McLaren om een 650S op te tuigen met diverse F1-details en hem als gelimiteerde Le Mans Edition (er worden slechts vijftig exemplaren gemaakt) uit te brengen. Wie zich de winnende Tokyo Ueno Clinic F1 GTR nog kan herinneren, zal bij de speciale 650S diens roosters boven de voorwielen, daksnorkel en lichtmetalen wielen herkennen.

Klik hier voor het volledige bericht

 

Peugeot 308 GT is een zoethoudertje

Om het wachten tot eind dit jaar op de écht snelle 308 GTi te verzachten, introduceert Peugeot een tussenmodelletje: de 308 GT. Hij komt er als hatchback en als SW, met naar keuze een 1,6 liter turbobenzinemotor met 205 pk of een 2,0 liter turbodiesel met 180 pk. Uitstekende krachtbronnen, die de 308 slechts weten te verhitten tot een lauwwarme temperatuur. Van het uiterlijk van de GT slaat de thermometer verder uit, want Peugeot heeft een dikke auto neergezet.

Klik hier voor het volledige bericht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.