Autovisie
Autovisie Nieuws 13 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Borgward Isabella is een uitbundige vierdeurscoupé

Oh ja, Borgward bestaat ook nog. Het merk richt zich vooral op China, dus komen wij het niet zo vaak tegen. Op de IAA liepen we echter tegen deze bijzondere Borgward Isabella aan. Een studiemodel uiteraard.

borgward_isabella_concept_11

Eerst een klein stukje geschiedenis. De originele Borgward Isabella werd van 1954 tot en met 1962 gebouwd. Hij… pardon… Zij was er als sedan, combi, pick-up, coupé en cabriolet. In totaal werden er ruim 200.000 Isabella’s geproduceerd, ook voor verre exportmarkten als Australië, Nieuw-Zeeland en Maleisië.

Vierdeurscoupé

De nieuwe Isabella is een studiemodel van een grote vierdeurscoupé. Hij is 5,0 meter lang, 1,9 meter breed en 1,4 meter hoog. De concept car beschikt over vierwielaandrijving en een elektrische aandrijflijn met 300 pk en 450 Nm. Stilstand naar 100 km/h? In 4,5 seconden. Topsnelheid? Precies 250 km/h.

borgward_isabella_concept_30

Het uiterlijk en innerlijk dan. Die ogen beide schaamteloos futuristisch, maar knipogen duidelijk naar het verleden (de verchroomde strip over de flanken, de tweekleurige carrosserie). De cabine van de Borgward Isabella is pure conceptgekkigheid en ook de enorme schuifdeuren zijn een ‘flight of fancy’.

Nieuw leven

Het oude Borgward ging in 1961 failliet. Pas in 2008 werd het bedrijf nieuw leven ingeblazen, waarna in september 2015 de Borgward BX7 op de IAA in Frankfurt stond. De verkoop ervan startte driekwart jaar later in China (er is nu ook een kleinere BX5). Financieel gezien wordt Borgward onder meer ondersteund door het Chinese Foton Motor, dat onder meer vrachtwagens, bussen en SUV’s bouwt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.