Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 22 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

BMW zwaait M5 uit met Competition Edition

Het einde voor de huidige BMW 5 nadert en dat betekent ook dat het doek gaat vallen voor het sportieve topmodel M5. Om de sportsedan een laatste eer te bewijzen brengt BMW de M5 Competition Edition, een tot 200 stuks gelimiteerd uitzwaaimodel.

BMW M5 Competition P90226974_highRes_the-bmw-m5-competitiM Performance

Tweehonderd stuks precies. Exact honderd daarvan kleuren Carbonschwarz, de andere honderd worden in Mineralweiss metallic gespoten. Maar zaken als de in Jetschwarz gelakte M-dubbelspaaks lichtmetalen wielen in 20 inch formaat en de M Performance koolstofvezel carrosseriedelen als diffuser, buitenspiegelkappen en achterspoiler zijn op beide modellen gelijk. Beide kleurversies hebben een koets die een centimeter lager boven het asfalt hangt. Binnenin biedt BMW geen keuze. Het leefcompartiment is speciaal voor deze gelegenheid aangekleed met M-sportstoelen, een 1200 Watt Bang & Olufsen-surround soundsystem, zwarte Merino-lederen bekleding met Opalweiss stiksels en Anthrazit-vloermatten.

BMW M5 CompetitionP90226976_highRes_the-bmw-m5-competiti600 pk

Op motorisch vlak onderscheidt de M5 Competition Edition zich van de reguliere M5 door een verhoogd motorvermogen en koppel. De trekkracht ligt 20 Nm hoger en komt nu op 700 Nm uit. Het vermogen ligt op 600 pk, wat betekent dat de verhoogde turbodruk en herschreven motormanagementsysteem voor een plus van 40 pk zorgen. De M5 Competition Edition sprint in 3,9 tellen van stilstand naar 100 km/h. Technisch krijgt de M5 in zijn afscheidstenue ook een aangescherpte stuurbekrachtiging, een aangepaste M Dynamic Mode van de stabiliteitscontroleen stijvere veren, dempers en stabilisatorstangen.

BMW M5 CompetitionPrijs

BMW vraagt € 183.176,-, wat geen cadeautje is. De basis-M5 kost € 147.300,-.BMW M5 CompetitionP90226975_highRes_the-bmw-m5-competiti

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.