Autovisie
Autovisie Video 22 jul 2016

Aftellen voor nieuwe Land Rover Discovery

De nieuwe Land Rover Discovery is zijn laatste testfase ingegaan. De grote SUV maakt zich op voor zijn onthulling in september.

Land Rover Disovery - Autovisie.nl - 2

Nürburgring

Land Rover is de laatste weken druk bezig geweest met testwerk op de Duitse Nurburgring. Het merk deelt daar samen met Jaguar een testcentrum. Dat er getest wordt op de ‘ring maakt ook meteen duidelijk dat de nieuwe Land Rover Discovery een stuk dynamischer moet gaan worden dan zijn voorganger.

Lichter

De nieuwe Discovery deelt zijn basis met de Range Rover en Range Rover Sport. Net als die auto’s moet hij een flink stuk lichter worden dan zijn voorganger. Reken op minimaal 500 kg minder en waarschijnlijk zelfs ruim 600 kg voor de lichtste uitvoering. De nieuwe Discovery wordt namelijk – in tegenstelling tot zijn voorganger – ook geleverd met de veel lichtere viercilinder Ingenium-motoren van Jaguar Land Rover.

LEES OOK: ELK JAAR NIEUWE SVR VAN JAGUAR LAND ROVER

Vision Concept

De Discovery wordt weer een ruime zevenzitter, maar wordt traditioneel iets onder de Range Rover Sport gepositioneerd. Het design wordt wel een revolutie, want waar de huidige in grote lijnen gebaseerd is op de Discovery 3 uit 2004, moet de nieuwe auto nauwelijks afwijken van de Land Rover Discovery Vision Concept van twee jaar geleden.

De nieuwe Land Rover Discovery wordt in de laatste week van september onthuld op de autosalon van Parijs. Begin 2017 moet de auto bij de dealer staan.